Bilgim Dışında Kredi Kartı Kullanma Girişimi
Merhaba,
Sabah telefonuma baktığımda Halkbank3D den gelen bir Skrill Limited firmasında 49.90 euroluk bir alışveriş için tek kullanımlık şifre smsi olduğunu gördüm. Hemen internet bankacılığından kredi kartını kontrol ettim herhangi bir işlem yoktu. Müşteri hizmetlerini aradım gece boyunca sanal kredi kartımla 6-7 farklı siteden defalarca alışveriş girişiminde bulunulduğunu fakat sanal kartın limitinin sadece alışveriş yaparken açtığımdan dolayı limit yetersizliğinden onaylanmadığını öğrendim. Banka güvenlik için kartlarımı kapattı yenisini gönderecek.
Benim sorum, limit tanımlı olmadığı için sıkıntı yaşamadım ama sanal kart değilde normal kart bilgilerim olsa 6000TL aktif limiti kullanabileceklerdi. Her ne kadar dolandırılmamış olsam da bu konuyla ilgili yasal bir prosedür başlatabilir miyim? Bu şahısların bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunsam bir sonuç alınabilir mi? Ben şanlıydım sanal kart limitimde 3tl vardı vardı fakat bu şahısların belirlenmesi ve engellenmesi belki başkalarını kurtarabilir bu konuda nasıl bir yol izlenebilir bilgi verirseniz sevinirim SAYGILAR...
Cevap: Bilgim Dışında Kredi Kartı Kullanma Girişimi
Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz gereği yapılır ya da yapılmaz vatandaşlık ve insanlık görevinizi bu şekilde yerine getirmiş olursunuz masrafı da yok.