Garanti kapsamında yapılan değişimde sıfır yerine kullanılmış ürün yolladılar !
Merhaba,
İnternetten aldığım Seasonic G Serisi 750W 80Plus Gold güç kaynağım arızalandığı için firmaya yolladım. Ürünü garanti kapsamında değiştirdiklerini söylediler. Yolladıkları ürün kullanılmış, icindeki aksesuarları eksik, kutusunun üstunde binbir türlü yazı vardı. Ben arızalı ürünü yollarken stikerlarını bile geri yollamıştım.
Firmaya mail attım, verdikleri cevap aynen şu;
"Merhaba,
Tüketici kanununda arızalı ürünü sıfır ürün ile değiştirilecek şeklinde bir madde bulunmamaktadır. Ürün aynı model ile değişimi yapılmıştır.
Kabul etmiyor iseniz ürünü tarafımıza geri gönderebilirsiniz gönderdiğiniz ürünün onarımı yapılıp tekrar tarafınıza iletilecektir.
İyi günler dileriz."
Garanti kapsamında değiştirilen ürünlerin birebir aynısı ile değiştirilmesi gerekmiyor mu? Aynısı yoksa benzeri ile, o da yoksa para iadesi hakkım olmuyor mu ? Ben bu sekilde biliyordum. Fakat firmanın cevabı yukardaki gibi.
Kesin bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim.
Not: Ürünü yaklaşık 10 ay önce aldım garantisi devam etmekte.
Cevap: Garanti kapsamında yapılan değişimde sıfır yerine kullanılmış ürün yolladılar !
Ürünü aldığım firma ile servisi yapan ve ürünün distribütörü aynı firma olduğu için istedikleri gibi davranıyorlar. Ürün stoklarında görünmüyor, suanki fiyatı 460 lira, benzeri bir üst modeli stoklarda var onun fiyatı 522 lira. Yenisi olmadığı ve para iadesi yada benzeri bir üst model ile değişim yapmadıları için başkasının yolladığı 2. el ürünü bana resmen kakalamaya çalışıyorlar.
Bu kanun hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Zira ürün değişiminde, kullanılmış ne olduğu belirsiz başka bir ürünü hangi kanuna dayanarak yollayabiliyorlar ben anlamış değilim.