Hesap İşletim Ücreti iadesi Hakem Heyeti Kararına İtiraz Hk.
Değerli Üstadlar. 2014 Yılında Çukurova Tüketici Hakem Heyetine 2006-2014 arasında banka tarafından kesilen hesap işletim ücretlerinin tarafıma iadesi için başvurdum.5.ay başında lehime olan kararı eşime tebliğ etmişler..Fakat banka bu tutarı tarafıma iade etmediği gibi tüketici mahkemesine itirazda bulunmuş(e devletten gördüm daha dava dilekçesi bana ulaşmadı) biraz araştırdığımda bankalar hesap işletim ücretleri iadesi konusunda hakem heyetlerinin karar verme yetkisi olmadığını iddia ederek itiraz ediyorlarmış ve kazanıyorlarmış. Benim anlamadığım nokta şu hakem heyetlerinin karar verme yetkisi yoksa muhtemelen bana açılan bu davayı kaybedeceğim fakat madem karar yetkisi yoksa bu konuda nasıl karar verebiliyor yani 200 TL alacaz diye 1000 liraya mal olacak belkide .keşke lehime karar vermeseydi diyorum şu an. bu karar neticesinde uğrayacağım zararı tüketici hakem heyetinden rücu edemezmiyim çünkü bildiğim kadarıyla anayasada hüküm var devlet görevlileri ile zarara uğratılanın zararı devlet tarafından karşılanır diye.. Ayrıca bankanın dava dilekçe suretü daha elime ulaşmadı fakat itirazlarının bu yönde olduğunu düşünüyorum.Bu konu hakkında savunma yapmama gerek varmıdır yoksa kesin olarak kaybedeceğim bir davamıdır sizce. hakem heyeti lehime verdiği kararda HGK 2010/13-93-88 ve Yargıtay 13.Hukuk dairesi E-2011/4736 K-2011/11579 sayılı kararlara atıfta bulunmuş yani aslında öğrenmek istedğim bir tutar dalım varmı işi uzatmamın bana bir fayda sağlama olasılığı nedir.
Cevap: Hesap İşletim Ücreti iadesi Hakem Heyeti Kararına İtiraz Hk.
Dava dilekçesi de eşime bugün tebliğ edilmiş.. Bu konu hakkında tecrübesi yada fikri olan yokmu arkadaşlar.. Devletin bir kurumu yetkisi dışında karar veriyor bir bankada bundan dolayı yükümlülükten kurtuluyor böyle saçma bişey olabilirmi. banka tüketici hakem heyeti kararına böyle bir borcum yok diye itiraz etmiyor karar yetkisi yok diye itiraz ediyor yani o borcu bir nevi kabul etmiş oluyor bu davayı kaybetsem bile yeniden yargılama için bu borç konusunda hangi mahkemeye dava açabilrim