slm bankalara olan borcum büyüyor.
merhaba ben çalışıren kullandığım kredi kartı ve kredimi ödeyeöez duruma geldim. ve buda faiz ustune faizle alyından kalkamayacagım bir duruma geldi. yapılandıma yaptım onuda ödeyemedim. yaklaşık bir yıldır işsizim. ve suan bir lira bile ödeyecek durumum yok. nasıl altından kalkabilirim. yok ödeyemiyorum. iş bulamadıgım içinde ödeme sansım hiç yok lütfen aydınlarırmısınız. artık bankalar takip kararı çıkarıp haciz işlemlerini başlatmak üzereler. ve ne yapabileceğimi bilmiyorum. üzerime kayıtlı bir arac var ama oda hurda bir şekilde kapıda yatıyor. satsan 4 bin tl etmiyo zeten alıcısıda yok. bir akdasım iflas ilanı ver dedi ama neyin iflası benim bir işletmem falan yok ki. nasıl kurtulurum. lütfen yardım edin.
Cevap: slm bankalara olan borcum büyüyor.
O hurda aracı satın. 3.000 bile olsa icraya düşmeden elden çıkarın. İcraya düşünce mal beyanında bulun. Ödeme taahüdünde asla bulunmayın.
Sizin durumunuzda çok insan var. Üzülmeyin.
Cevap: slm bankalara olan borcum büyüyor.
İflas tacirler içindir. Amerikan hukukundaki gibi ticari iş yapmayanın iflası söz konusu değildir. ABD hukukuna göre iflas isteyen kişi 10 sene hiçbir şey yapamaz. Ama dediğim gibi Türk hukukunda böyle bir imkan bulunmamakta. Tercumanın dediği gibi aracı 3 bine bile satsanız bir borcu kapatır. Bankalar canınızı alacak değil ya. Tabi sizin için yapılacak en doğru hareket; önce iş bulmak ve daha sonra banka avukatlarına gidip durumunuzu anlatmak. Sulh ve anlaşma yolu ile taksitlere bölüp az az ödeseniz dahi borç biter. Yeter ki iyiniyetinizi avukata gösterin. Sakın alamazsın, avcunu yalarsın vs. ters laflar etmeyin. Yapıcı olmaya çalışın, inanırlarsa yardımcı olurlar.