Vekalet verdiğim avukata ulaşamıyorum
Herkese merhaba, geçen yıl haziran ayında bir bankadan aldığım ev kredisinin dosya masrafını iade almak için bir avukata vekaletname verdim aradan 1 yıl geçti son 3 ay öncesine kadar avukatla sürekli görüşüyordum (bizim binada oturduğu için). Binadan taşındıktan sonra iletişimiz koptu, telefon açıyorum cevap vermiyor sürekli meşgule atıyor, whatssapp mesajlarıma cevap vermiyor. Oturduğu evden de icra yoluyla çıkarılmış yeni öğrendim. Acaba parayı aldı da üzerine mi yattı. Bu konuda ne yapabilirim acaba, yasal olarak
Cevap: Vekalet verdiğim avukata ulaşamıyorum
Ev kredisi masraf iadesi için vekaletname verdiniz. Peki rakam ne kadar idi? Diğer bir ifadeyle tüketici mahkemesine mi tüketici hakem heyetine mi başvuru yapacaktı avukat? Tüketici mahkemesine başvurduysa e-devlet sayfalarında açılan davanın sonucunu görebilirsiniz. Bir avukat tahsilat yaparsa bunu müvekkiline bildirir. Kendisine mesaj atarak davanın akıbetini sorun. Hatta olmaz ama hadi oldu diyelim, ekonomik bir sıkıntısı varsa paranın onda bir süre daha kalabileceğini ama sonucu size bildirmesini talep edin. Not: Avukatlar inanın birçok insana nazaran borçlarına sadık insanlardır. Kısa zamanda durumun çözüme ulaşacağına eminim.
Ama ben yine de şikayet edeceğim diyorsanız baroya şikayet etme hakkınız mevcut. Ama bunu da tahsilat yapılıp yapılmadığını öğrenmeden yapmayın. Haksız çıkarsınız. Bir de avukatınızı kaybedersiniz.
Cevap: Vekalet verdiğim avukata ulaşamıyorum
Merhaba mesajınızı ancak gördüm. Halen avukata ulaşmış değilim. Tutar 2250tl idi. İl hakem heyetine başvurmuştu 2014 haziran ayında halen bir şey yok ortada . İl hakem heyetine gidip sonucu bir soracağız bakalım