bina sahibinin kusursuz sorumluluğu
merhabalar sayın avukat arkadaşlar.kamu kurumunda çalışıyorum.çalıştığım kurum tarım kredi kooperatifine ait bir binayı kiraladı.alt katı resmi daire olarak kullanıyoruz üst katıda lojman olarak kullanıyoruz ve ailemle birlikte orada oturuyorum.2012 mayıs ayında yağan şiddetli yağmurlar sonucu çatıdan ve bacadan oluk oluk kirli su aktı ve evimde 1 tane bile sağlam eşya kalmadı.hasar tespit yaptırırken bile mahkeme heyeti oradaykende şakır şakır su akıyordu tavanlardan.inşaat bilirkişisi.çatının bacanın işlevini yitirdiği yönde rapor tuttu.eşyalar içinde 14 bin lira eşya bilirkişisi rapor tuttu.derhal lojmanı boşaltmak zorunda kaldım.biri 2 diğeri 4 yaşındaki çocuklarımı ve eşimi başka ile ailemin yanına yolladım.ikametlerinide oraya bildirdim.ben kendim uzun vakit arkadaşımın karavanında kaldım.ailem çocuklarım başka ilde bense karavanda sıkıntıdan mide ağrılarım başladı 3 kez hastaneye gittim serum falan taktılar.sonra hastane kayıtlarını ve ailemin naklini hakim nüfustan ve hastaneden istedi.hastane 3 kez gittiğimi ve mide ile ilgili tedavimin yapıldığını onayladı.nüfusta ailemin naklinin çorluya alındığını doğruladı.hakim 4 bin lira manevi tazminat verdi.14 bin maddi 4 bin manevi tazminat kazandım.dava bina sahibinin kusursuz sorumluluğundan açıldı.tarım kredi kooperatifi yargıtaya başvurdu temyiz için.gerekçeleri alt kira için kurumuma izin vermediklerini belirtmişler.bina tapu kayıtlarında hizmet binası,depo,lojman diye geçiyorve kurumum komple kiraladı.lojmanı bana kiralaması için kurumumun ayrıca sözleşmede yazmasımı gerekiyordu alt kira için.şimdi kooperatif husumet yönünden yargıtaya başvurdu.acaba sonuç ne olur cevap alabilirsem avukat arkadaşlardan sevinirim.saygılar
- - - Updated - - -
ha birde hakim feri müdail olarak kurumuma tebligat yolladı fakat kurumum duruşmaya katılmadı.avukatım yargıtay davayı onaylar bozmaz diyor.fakat ben yinede rahat değilim 3 sene daha beklemek istemiyorum çünkü.
Cevap: bina sahibinin kusursuz sorumluluğu
avukat arkadaşlar bir fikriniz yokmu