-
Yönetici istifasi
Merhaba.
2 bloklu 32 daireli sitenin yoneticisi yim yönetim kurulu başkan ve yardımcı olmak üzere iki kişiden oluşuyor .
Yönetim olarak Siteyi kurallara uygun şekilde olağanüstü toplantıya davet ettik. Toplantı günü tarihli olarak istifamizi verdik ama toplantıya katılım olmadı 4 kişi katıldı. Haftaya salt çoğunlukla tekrar toplanacagiz.
Sorum yine katılım olmaz ve yönetimi kimse almazsa ne olur? Istifamizi karar defterine yazmalimiyiz . Sonra oluşabilecek sıkıntılar bizi ilgilendirir mi .
Anlatabildim mi bilemiyorum yani sonrası nasıl olur.
Teşekkür ederim.
-
Cevap: yonetici istifasi
Defterlerinizi bağlı bulunduğunuz ilçenin sulh ceza mahkemesine götürerek bir yönetici atamasını talep edeceksiniz. Bu konu ile bilgi 634 sayılı kat mülkiyeti kanununda mevcut. İndirip okuyun ve toplantıda diğer malikler ile paylaşın.
-
Cevap: yonetici istifasi
KMK madde 34 de aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.
"Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur.
Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikce, kat malikleri kurulunca değiştirilemez Ancak haklı bir sebep çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebilir.
Yönetici atanırken kendisiyle yapılan sözleşmede, teminat göstermesi şart edilebilir; sözleşmede böyle bir şart olmasa bile, haklı bir sebebin çıkması halinde kat malikleri kurulu, yöneticiden teminat göstermesini isteyebilir."
-
Cevap: Yönetici istifasi
Olağanüstü toplantıyı salt çoğunlukla yaptık toplantıda yönetime aday çıkmadı Denetçiler toplantıya gelmedi divan heyeti istifanin geçersiz olduğunu iddia ediyorlar ve eski yönetimin devam ettiğini söylüyorlar ve karar defterini imzalamadilar. İstifanin geçerli olması için daha ne yapılabilir yada site sakinlerine resmi olarak nasıl ifade edilir faturaların ödeme zamanı geldi odenmediginde sorumluluk tasirmiyim
Yardimlariniza ihtiyacım var derdimi ifade edemedigim yer varsa lutfen belirtiniz cevap vereyim
Teşekkürler