Yan dükkanın havalandırması benim dükkan içinden geçmesi
Merhaba değerli büyüklerim,
Size bir kaç sorum olacak yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum.
Yakın zaman içerisinde bir dükkan devir aldım. Dükkan ön yüzü dışarıya bakıyor, iç tarafından da pasaja doğru açılıyor. Zamanında bu dükkan küçükmüş ve tadilat yapılarak dükkan uzunlamasına 2-3 m daha büyütülmüş. Bu büyüme esnasında masaja acılacak kapı eklenmiş. Ama büyütürken de benim yan tarafta bulunan petshop un kapısı kapanmış. Havalandırmayı da pasaja doğru veriyormuş zamanında. Burasıda geriye doğru büyüdüğü için havalandırması benim dükkanın içinde kalıyor. Tabı bu havalandırmayı da çalıştırmak istiyor. benim dükkanın içinden 3-4 m lik boru uzatıp pasaja bağlanmasını yoksa mahkemeye vereceğini, tazminat davası açacağını söyledi. Böyle bir şey mümkün müdür? Yandaki dükkanın ön ve arka girişi bulunmakta. Benim dükkandan 2 kat büyüklükte. Sonuçta dükkanımın içinden bir boru geçmesini istemiyorum.
Beni bilgilendirirseniz çok memnun olacağım.
Saygılarımla..
Cevap: Yan dükkanın havalandırması benim dükkan içinden geçmesi
Sizin dükkan havalandırma borularının olduğu yere doğru ruhsatsız olarak büyüdüyse ve bu nedenle borular sizin dükkan içinde kaldıysa Komşunuz haklı. İzin vermeniz gerekir. Dava açabilir.
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Şu bilgileride ekliyeyim müsade ederseniz. Pasaj sadece 1 kişiye ait. 2 mizinde dükkan sahibi bir kişi yani. Zamanında benden önceki burayı yaklaşık 1 sene ruhsatsız çalıştırmış. Şimdi ben ruhsat aldım. Yan dükkan ile aramızda kalan duvarda 1 havalandırma deliği ve o deliğe montajlanmış pervane bulunuyor. Haliyle petshopta olusan pis havayı 2-3 m boyu yardımı ile pasaja doğru uzatmak isteniyor. Bir resim ile size yapılmak isteneni göstermek isterim.
http://i.hizliresim.com/5dQJkA.jpg
Dediğim gibi projede havalandırma borusu varsa buna izin vermelisiniz. Kendi tarafından geçiremiyormu boruyu? Yada Başka bir şekilde halledemiyormu?
İlla sizin oradan geçmesi gerekiyorsa borunun geçtiği yere bir kaplama yaptırsın sizin dekorasyonunuza uygun şekilde. Bunun için kare borular bile var.