Banka, kredi için hem aldığım eve ipotek, hemde emekli maaşıma bloke koymuş...
Emekliyim, ayrıca özel sektörde çalışıyorum. Ziraat Bankası'ndan 36 ay vadeli konut kredisi kullandım. Satın aldığım konut üzerinde 1.derece Ziraat Bankası ipoteği bulunmakta. Şu anda 12 ay taksitim kaldı. Emekli maaşımı Ziraat Bankası'dan alıyorum. Birçok banka emekli maaşını taşıyana promosyon uyguluyor. Bende yararlanmak istedim. Emekli maaşımı başka bankaya taşımak isteyince konut kredisi borcum nedeniyle maaşımın blokeli olduğunu öğrendim.
Satınaldığım konut için hem konuta ipotek, hemde emekli maaşıma bloke konulması doğru bir uygulamamıdır?
Cevap: Banka, kredi için hem aldığım eve ipotek, hemde emekli maaşıma bloke koymuş...
Maaşınıza bloke mi konmuş yoksa kullandığınız kredi bitinceye kadar maaş aldığınız bankayı değiştirmenizin engellenmesinden mi bahsediyorsunuz?
Cevap: Banka, kredi için hem aldığım eve ipotek, hemde emekli maaşıma bloke koymuş...
Banka kredi sözleşmesinde onu ayarlamıştır. Zaten ev ipotekli ama banka tatmin olmayıp maaşınızı da bloke koymuştur.
Ziraat Bankası sağ olsun promosyonda vermiyor.
Şuan en yüksek promosyon veren 300 lira ile Denizbank.
Banka, kredi borcum karşılığında evime ipotek koyuyor ve alacağını teminat zaten altına almış. Peki, emekli maaşımı da kendine bağlamış durumda. Bloke olmayabilir, ama emekli maaşımı başka bankaya taşıyamıyorum. Ben emekli maaşım üzerinden kendime bir fayda sağlamayı düşünüyordum, ancak bankanın bu uygulaması bana engel oluyor. Bu uygulamanın yasal bir dayanağı varmıdır? Bankanın bu uygulaması ile uğraşmaya değermi? Yoksa üzerine 1 bardak soğuk su mu içeyim... :)
İlgilenenlere teşekkür ederim.
Faizler düşük olsa aynı şartlarda taşıyacağınız bankadan kredi alıp kapatabilirdiniz. Onun dışında zor