Eşim Çalışmıyor. Eski eşine, ve çocuğuna Nafaka Ödüyor
Merhabalar;
Öncelikli olarak yakın zamanda bir avukata da danışacağımı belirtmek isterim ancak genel olarak sizlerden bir ön bilgi alabilirsem çok sevineceğim.
Şu andaki durumumuz;
Eşimin eski eşinden doğma, 6 yaşında bir çocuğu var. Eski eşine ve çocuğa toplamda 350 tl nafaka ödüyordu..5 ay kadar önce karşı taraf arttırma davası açtı ve ödenen miktar çocuğun okula başlaması dolayısıyla 700 liraya yükseltildi.. Eşimin maaşı 2700 tl.
4 senedir tek bir gün bile aksatmadık. Hatta eşim internet bankacılığı v.s. anlamadığı için, ödemeleri ben yapıyorum.
Eşim 3 ay öncesine kadar çalışıyordu ancak 3 ay önce kendi isteği ile, işyerindeki şartların değişmesi sebebiyle işten ayrıldı.
Şu anda çalışmıyor. Yine kendi isteğine bağlı bir biçimde bir süre daha da çalışmak gibi bir niyeti yok.
Bu arada olayla alakası var mı bilmiyorum ama hanımefendi, 5 senedir, yani boşanma davası daha açılmamışken bile, çocuğu alıp evi terkettiğinden beri çocuğu babasına bir kez dahi göstermedi. Babası da polisle gidip görmeye çalışmadı. Bir kaç kez kendisi gitti, göremedi.
Eşim şu anda çalışmadığına göre, bu nafakayı benim, hem de bu miktarlarda ödemeye devam etmem mi gerekiyor? Bu arada da aylık 5000 liranın üzerinde de bir kredi ödememiz var.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Eşim Çalışmıyor. Eski eşine, ve çocuğuna Nafaka Ödüyor
Eşinizin eski eşine olan nafaka ödemesine elbette sizin devam etme zorunluluğunuz yok, ancak eşinizin, çalışmıyor olsa bile mahkemece belirlenmiş olan nafaka borcunu ödeme zorunluluğu var.
Eşinizin eski eşi, ödenmeyen nafakalar nedeniyle şikayetçi olup disiplin hapsi bile isteyebilir.
Cevap: Eşim Çalışmıyor. Eski eşine, ve çocuğuna Nafaka Ödüyor
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Eşinizin eski eşine olan nafaka ödemesine elbette sizin devam etme zorunluluğunuz yok, ancak eşinizin, çalışmıyor olsa bile mahkemece belirlenmiş olan nafaka borcunu ödeme zorunluluğu var.
Eşinizin eski eşi, ödenmeyen nafakalar nedeniyle şikayetçi olup disiplin hapsi bile isteyebilir.
Cevabınız için teşekkürler. Yanlış anlamadıysam bu durumda, teoride ödeme zorunluluğum olmamasına rağmen, eşim bunu ödemek zorunda olduğundan ve ödeyemeyecek durumda olduğundan, pratikte ben ödemek zorundayım.
Benim öğrenmek istediğim ve anlayamadığım şey, var olmayan bir şey nasıl oluyor da talep edilebiliyor. Çocuk eşimin çocuğu olduğu için ve kanunun emrettiği haricinde, şahsi fikrimin de çocuğa destek olunması gerektiği yönünde olduğu için, bir miktar ödeme yapmak zaten benim de zoruma gitmiyor ancak bu miktarda bir ödeme yapmak hem de açıkçası kendi kazandığım paradan yapmak çok zoruma gidiyor. Dahası mantıklı da gelmiyor. Dolayısıyla acaba kanunen yapabileceğimiz bir şey var mıdır diye öğrenmek istedim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkürler. Yanlış anlamadıysam bu durumda, teoride ödeme zorunluluğum olmamasına rağmen, eşim bunu ödemek zorunda olduğundan ve ödeyemeyecek durumda olduğundan, pratikte ben ödemek zorundayım.
Benim öğrenmek istediğim ve anlayamadığım şey, var olmayan bir şey nasıl oluyor da talep edilebiliyor. Çocuk eşimin çocuğu olduğu için ve kanunun emrettiği haricinde, şahsi fikrimin de çocuğa destek olunması gerektiği yönünde olduğu için, bir miktar ödeme yapmak zaten benim de zoruma gitmiyor ancak bu miktarda bir ödeme yapmak hem de açıkçası kendi kazandığım paradan yapmak çok zoruma gidiyor. Dahası mantıklı da gelmiyor. Dolayısıyla acaba kanunen yapabileceğimiz bir şey var mıdır diye öğrenmek istedim.