Banka kredisi Ve Senet borcu
Öncelikle merhaba.
Ben çalışan bir emekçiyim. Aldığım maaş dolayısıyla ödeme ve giderlerime yetmiyor. Bu yüzden dolayı size bir takım sorularda bulunacaktım yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.
Bankaya olan kredi borcumun toplamı yaklasık 25 bin tl ancak 20 bin tl de senetli borcum var 1 ay daha banka kredilerini ödeyemezsem banka yasal işlemlere yani haciz işlemlerine başvuracagını beyan etti, lakin senetli borcumda tahsil için avukata verecegini bildirdi. ödeme taahhüdünde bulunmazsam eve haciz işlemi artık yok diye okumuştum. Senetli borcum bankadan önce işlem başlatırsa maaşıma gelecek olan haciz senetli borcuma mı olur? Bildigim kadarıyla maaşıma haciz konulması durumunda diger hacizli alacaklılar sıraya giriyor. senetli borç bitene kadar banka beklemek zorundamı yada hapis cezası cıkartabilirmi?
İlginiz için teşekkür ederim.
Cevap: Banka kredisi Ve Senet borcu
Ödeme taahhüdünde bulunup, taahhüdünüzü yerine getirmezseniz, disiplin hapsiyle karşılaşabilirsiniz. Bir taahhütte bulunmazsanız hapis cezasıyla da karşılaşmazsınız.
Ev haczi kalktı değil, ev eşyası haczinde zorunlu ihtiyaç eşyaları dışındaki lüks kullanım eşyaları veya aynından 2 tane olandan değeri yüksek olanın haczi mümkün hala.
Maaş haczinde ilk başlayan takip sona erinceye kadar ( nafaka borcu hariç) başka bir borç için haciz yapılamaz.
Senetli borcunuz, gerçekten borç değilse, banka tarafından maaş haczinin önünü kesmek amaçlı, bir tanıdıkla birlikte yapılmış bir borçlandırma işi değildir umarım.
Cevap: Banka kredisi Ve Senet borcu
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ödeme taahhüdünde bulunup, taahhüdünüzü yerine getirmezseniz, disiplin hapsiyle karşılaşabilirsiniz. Bir taahhütte bulunmazsanız hapis cezasıyla da karşılaşmazsınız.
Ev haczi kalktı değil, ev eşyası haczinde zorunlu ihtiyaç eşyaları dışındaki lüks kullanım eşyaları veya aynından 2 tane olandan değeri yüksek olanın haczi mümkün hala.
Maaş haczinde ilk başlayan takip sona erinceye kadar ( nafaka borcu hariç) başka bir borç için haciz yapılamaz.
Senetli borcunuz, gerçekten borç değilse, banka tarafından maaş haczinin önünü kesmek amaçlı, bir tanıdıkla birlikte yapılmış bir borçlandırma işi değildir umarım.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak.
Borcu ilk hacize götüren tüzel kişiligin haciz kararına, diğer tüzel kişi maaş haciz kesme politikası yürütebiliyor mu? örn; senet borcu maaş hacizinden kesilmekte ise bu maaş hacizini banka kesebiliyormu? Yoksa bu senet alacağı olan kişi neye karşılık senet alacağı olduğunu kanıtlarsa banka maaş hacizini kesemiyor değilmi? Buna ek olarak senet gerçek kişide ise ve bu borcun nedenini diğer alacaklı olan firma (banka) ya açıklayamadığı taktirde banka haciz kesme işlemi uygulayabiliyor ve bu hacizi kendi namı hesabına çevirebiliyor senet borcu 2. sıraya alınıyor yani.
Sadece merakımdan sormak istedim eğerki sizin dediğiniz gibi tüzel kişilik değilse ve anllaşmalı bir senet borçlandırması yani (sahte evrak) ise ne gibi yaptırımlarla karşılaşılabiliyor ve sonuçları ne oluyor.