Reklamcılık ve Hukuk Fakültesi üzerine tavsiye
Öncelikle herkese merhaba.
Başlıkta da belirttiğim gibi hem reklam hem de hukuk fakultesinde çift anadal şeklinde bir eğitim almaktayım.Burada konu açmamın sebebi siz değerli üyelerin bana verebileceği tavsiyeler.
Aklımda birtakım sorular var ve vaktiniz olursa belki siz bunları cevaplayabilirsiniz.
- Marka Hukuku üzerine kendimi nasıl geliştirebilirim ?
- Marka hukuku yani Fikri/Sınai Haklar üzerine bana tavsiye edebileceğiniz kaynak ve kitaplar neler olabilir ?
- Yaz stajları için ne gibi seçeneklerim olmalı ve değerlendirmeliyim ?
- Seçmeli olarak hangi dersleri almamın bana faydası olur ?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Reklamcılık ve Hukuk Fakültesi üzerine tavsiye
Aylar sonra kendi kendimi cevaplamak isterim. Başlangıç için Fikri Mülkiyet Hukukunun Esasları Prof. Dr. Sami Karahan, Cahit Suluk, Doç. Dr. Tahir Saraç, Dr. Temel Nal , Temel Kaynak olarak da Ünal Tekinalp - Fikir Mülkiyeti Hukuku.Ünal Hoca Türkiye'deki Fikri-Sınai Haklar konusunda 1 numaralı kişidir.Hukuk fakültelerinde bu alanda zorunlu olarak değil de seçmeli ders şeklinde sunulmaktadır.Sınai Mülkiyet,Fikri Mülkiyet, tarzında isimlendirilmektedir.Tüm bu yazdıklarım amatörce bir derlemedir.
Cevap: Reklamcılık ve Hukuk Fakültesi üzerine tavsiye
Belirttiğiniz üzere bu konuda ekol hoca ünal hocadır. Diğer hocaları Cahit Suluk hariç yaşça tanımıyorum, çünkü yeni olabilirler... Reklam konusu ise çok ilginç. Bence reklam ve pazarlama işi önümüzdeki 50 yılın en önemli işi. Çünkü üretim olsa da bunu tanıtamayan firma yok olmaya mahkum. Hoş hukukçuların reklam vermesi şu an için yasak olsa da Amerikan hukukuna doğru ciddi bir kayış eğilimi gösteriyoruz. Mesela Google reklamı veren hukukçular arttı (yasak olsa da). Bu anlamda çok önemli bir noktada bulunuyorsunuz, eğitime devam...