ingiliz kocadan türk mahkemelerinde nafaka/tazminat istenirmi?
merhaba
eşim ingiliz ve boşanma davası açıcam . kendisinin işi evi arabası var ben işten ayrıldım onla evlenmeden önce şuan çalışmıyorum. beni dövdü ve evden ayrılmak zorunda kaldım .erkekliği yoktu hemde bana bakmadı ilgilenmedi sürekli hakaret kavga .. boşanma davasını türkiyede açarsam kendisinden maddi manevi tazminat davası açıp nafaka ve tazminat talep edebilirmiyim? sonuçta o ingilterede yaşıyor , bu dava nasıl görülür , eğer türk mahkemesinde bana nafaka tazminat vermesi kararlaştırılırsa bu karar ingiltere hükümetini
bağlarmı ? adam ödemezse ne olur ? bunun yaptırımı varmı.. birde evlenirken vermesi gereken mehiri de vermedi. islami bir konu bu ama bunuda sorayim onu da almam mümkünmü ? düğün masrafları balayı vs yaklaşık 15 bin lira harcadık ailecek. nasıl olsa onun evine gidiyorum adam ev açıyo mobilyaları hep o aldı vs yazıktır diye ona ödetmedik şimdi bird e üstüne boşanma davası açıcaz .. bunu kendisinden nasıl tazmin edebiliriz? cevap veren herkese teşekkür ederim şimdiden
teşekkürler
Cevap: ingiliz kocadan türk mahkemelerinde nafaka/tazminat istenirmi?
Türkiye'de mi evlendiniz nüfus kaydınızda evli olduğunuz görünüyor mu?
Bir de adam müslüman mı hani mehir talep ediyorsunuz ya ondan soruyorum :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Türkiye'de mi evlendiniz nüfus kaydınızda evli olduğunuz görünüyor mu?
Bir de adam müslüman mı hani mehir talep ediyorsunuz ya ondan soruyorum :)
türkiyede evlendik evet nüfüsumda evli yazıyor. adam müslüman evet . ingilterede birçok müslüman yaşıyor.
O halde Türkiye'de dava açabilirsiniz iddialarınızı ispat edebilirseniz nafaka ve tazminat kazanmanız mümkün Türk mahkemesinin kararını İngiltere'de varsa bir tanıdık avukat vasıtasıyla tenfiz edilirse orda da tam geçerli olur burdan icraya konulursa icra müdürlüğü dış işleri bakanlığı kanalı ile kararın gereği için İngiltere makamlarına yazabiliyor çok kolay bir süreç değil ama. Mehir olayına gelince aranızda sadece sözlü olarak kararlaştırdıysanız biraz zor ancak mehir senedi yaptıysanız onu da almanız mümkün olabiliyor.
anlıyorum. elimde bana haksız davranıdğını kötü muamele ettiğini ıspat edecek belgelerim var ses kaydı polis tutanağı vs. burda tazminat nafaka hakkı kazanırsam icra yoluyla halledicez bu konu ile ilgili emsal dava varmıdır? ingiltere hükümeti bu durumda vatandaşını korur türk mahkeme kararını görmezden gelirmi ? gerçi benim de oturma iznim var ingilterede . yarı vatandaşlık gibi birşey onun tüm haklarına sahibim oy kullanmak dışında.. ama yinede tereddütteyim.
mehiri hoca yaptı evde bir kağıda yazdı çizdi miktar şahitler vs o anda o imza atmadı ama hoca şahit, kağıt da halen var elimizde ...bilemiyorum..
nafaka bağlanırsa ne kadar süre ile bağlanır birde ? teşekkürler
sadece bize verdiği zararı tazmin etmesini istiyorum sonuçta onun yüzünden işimden ayrıldım , erkek olmadığını gizledi ,birde üstüne dayak ve şiddet, birsürüde düğün masrafı yaptık mağdurum..
Türkiye ile İngiltere arasında hukuki konularda işbirliği anlaşması mevcut bildiğim kadarıyla bu yüzden kararın icrasında zamansal sorunlar yaşanabilir yoksa vatandaşı haksız yere koruma olmaz diye umuyorum. Nafaka için evliliğiniz ne kadar sürdü bilmiyorum kısa evliliklerde bazen aylık yerine toplu bir meblağ kararlaştırılabiliyor aylık nafakaya hükmedilirse bu siz evlenene dek ödenmek durumunda. Kocanızın imzası yoksa çok muteber bir delil sayılmaz ama duruma göre yazılı delil başlangıcı sayılıp tanıkla delil kabul edilebilir belki mahkemenin takdirindedir.
evlilik kısa sürdü 1 yıl kadar, toplu bir meblamı verilir yoksa aylık mı
bu durumda imam nikahı yapan cami hocası da tanık olacak sanırım tabi kabul ederse...
teşekkür ederim avukat bey cevaplar için..
Dava ingilterede açılsa daha iyi olmazmı. Tanıtma vs ile uğraşılmasa. Ayrcıa belirlenen nafaka sterlin bazında olur ve daha yüksek olmazmı?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Dava ingilterede açılsa daha iyi olmazmı. Tanıtma vs ile uğraşılmasa. Ayrcıa belirlenen nafaka sterlin bazında olur ve daha yüksek olmazmı?
dava ingilterede açılınca ingilterede boşansam bile türkiye bu boşanmayı tanımıyor . divorce absolute yani kesin boşanma belgesi alsamda tr de hala evli görünüyorum,
türkiye tanısa zaten ingilterede boşanırım ...tanıma tenfiz denen bi dava var bide türkiyede onu açmak gerekiyor .ikinci bi külfet...
ingilterede nafaka denen bişey yok . .en azından kısa süreli evliliklerde. çocuk yoksa nafaka filan vermyio hakim