nafaka icrası ve kredi kartı icrası
soru 1: Nafaka icrası maaştan kesilirken daha sonra başka borçtan dolayı icra kesintisi talebi geldiğinde ikisi aynı anda kesilir mi yoksa sonra gelen icra takibi sıraya mı girer?
soru 2: Maaşta kredi kartı borcu icra kesintisi var. Sonra nafaka icra takibi geliyor. İkisi aynı anda mı kesilmeye devam eder yoksa kredi kartı borcu durur, nafaka mı devam eder?
Cevap: nafaka icrası ve kredi kartı icrası
Nafaka miktarı kesilir. Kalan üzerinden 1/4 Birikmiş nafaka yada, diğer alacaklar için haciz uygulanabilir diye biliyorum.
net bilgi bu konuda nedir acaba?
Çoktan seçmeli sorularla oynaşmak yerine , siz doğrudan durumunuzu anlatıp sorunuzu sorsanız daha net yanıt alabilme şansınız olacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çoktan seçmeli sorularla oynaşmak yerine , siz doğrudan durumunuzu anlatıp sorunuzu sorsanız daha net yanıt alabilme şansınız olacaktır.
Erdoğan bey, çoktan seçmeli soru yok. 2 adet soru var. İkisine de cevap rica ediyorum.
Nafaka icrası dediğiniz, birikmiş nafaka borcunun maaş haczi yoluyla kesilmesi mi?
İşlemekte olan aylık nafaka borcu , sıra falan beklemez mevcut başka borçlardan dolayı da maaş haczi uygulanıyorsa, önce aylık ödenemesi gereken nafaka miktarı kesilir, ardından maaş haczi yoluyla tahsil edilmekte olan diğer borç için 1/4 tahsil edilir.
Birikmiş nafaka borcu diğer alacaklardan öncelikli olmadığından , başka bir borç için maaş haczi varsa, sırasını bekler.
Sn. Yoneticim banada yardımcı olabilirmisiniz
Iki ay evli kaldığım eşimden şiddet sebebiyle boşandım mahkemede 10bin maddi 10 bin manevi tazminat
Aylık 300 lira nafaka hak verdi. Maasi yok ama çalışıyor ispat edemiyorum.
Nasıl gaflete düştü ise araçlarını üstüne yapmış, 2015 model mercedes aracına ve motoruna icra takibi actirdim haciz kararı var elimde ama şahıs arabalarını kullanıyor rahatlıkla trafiğe cikiyr
7.900 birikmiş nafakadan da 20 gün tazyik hapsi çıkmıştı ondanda geriye dönük 3aylık yani 900 lira yatırmış
Bu adam tekrar evlenmiş sarıyer gibi lüks bi semtte iki katlı evi var ama mahkemede işsizim diyip kurtuluyor ,
Avukattan yardım alın diceksiniz ama eski avukatım yatırılan 9bin liralık birikmiş nafakayi kendi hesabına alıp kullanmış ve karşı taraftan hiçbir ödeme yapilmiyor diye beyanda bulunmuştu bunun üzerine kendisini azl ettim.kime guvenecegimi bilemiyorum bu yüzden kendim mücadele ediyorum sizdende yardımcı olmanızı rica ediyorum
- - - Updated - - -
Sn. Yoneticim banada yardımcı olabilirmisiniz
Iki ay evli kaldığım eşimden şiddet sebebiyle boşandım mahkemede 10bin maddi 10 bin manevi tazminat
Aylık 300 lira nafaka hak verdi. Maasi yok ama çalışıyor ispat edemiyorum.
Nasıl gaflete düştü ise araçlarını üstüne yapmış, 2015 model mercedes aracına ve motoruna icra takibi actirdim haciz kararı var elimde ama şahıs arabalarını kullanıyor rahatlıkla trafiğe cikiyr
7.900 birikmiş nafakadan da 20 gün tazyik hapsi çıkmıştı ondanda geriye dönük 3aylık yani 900 lira yatırmış
Bu adam tekrar evlenmiş sarıyer gibi lüks bi semtte iki katlı evi var ama mahkemede işsizim diyip kurtuluyor ,
Avukattan yardım alın diceksiniz ama eski avukatım yatırılan 9bin liralık birikmiş nafakayi kendi hesabına alıp kullanmış ve karşı taraftan hiçbir ödeme yapilmiyor diye beyanda bulunmuştu bunun üzerine kendisini azl ettim.kime guvenecegimi bilemiyorum bu yüzden kendim mücadele ediyorum sizdende yardımcı olmanızı rica ediyorum
Cevap için teşekkürler. Cari nafaka ile mesela kredi kartı icra takibi aynı anda kesilir mi diye merak ediyordum. Ediliyormuş.