Noter satışlı arazi İzalehi Şuyu davasında pay edilir mi?
İyi Günler.. Benim babamın kendine kalan bir parça arazisi vardı üzerinde taşınmazın bulunduğu. 5 kardeş kendi aralarında kız kardeşe ve analarına hak vermeden paylaşmış sonra da babam kendi hakkını yine ailevi sorunlardan dolayı tapusuz olmasına rağmen noter satışı ile satmıştır. yıllar sonra babaannem ve amcamlar taşınmazın üzerinde ki evi geri almak için izalehi şuyu davası açmışlardır. aradan 10 küsür yıl geçti sattığımız adam kullanıyor. babam bu olayların üzerine kalp krizinden vefat etmiştir ve dava bizimle devam etmektedir. sizce sonuç ne olur? Satılan araziyi tekrar alabilirler mi? Şimdiden herkese teşekkür ederim. cevaplarınızı bekliyorum...
Cevap: Noter satışlı arazi İzalehi Şuyu davasında pay edilir mi?
Ev ortak tapulu arsa üzerine inşa edilmişse,
tapuda hisse sahibi olan herhangi biri izalei şuyu davası açabilir.
Araziler tapusuz. Ne tapu var ne de veraset ilamı. Sattığımız arsa kadastro geçtiğinde sattığımız kişiye çıktı. Yıllardır da kullanıyor.
Açılan davanın konusu nedir izale i şuyu olduğundan eminmisiniz?
Evet. Amaç sattığımız arazi üzerinde ki taşınmazı almak. Babannem açıyor davayı. Sattığımız arazi yaklaşık 12 yıldır başkasında. O zaman satış iptali yaptırmadılar. Şimdi evi istedikleri için böyle bir dava açıp evi almaya kalkışıyorlar. Öğrendiğim kadarıyla hiçbirşey yapamıyorlar o arazi ve ev için. Keşif için önümüzdeki aya tarih verildi. Sonuç lehimize mi aleyhimize mi olur onu bilemiyorum.
Ortaklık yoksa nasıl izalei şuyu davası açabiliyorlar anlayamadım.