ilamsız takipte ödeme emri - neler yapmak gerekiyor
Merhaba, direk konuya girmek istiyorum. Sizlerden de yardım istiyoruz ilk defa böyle bir şey başımıza geliyor.
Dedem bir araba aldı ve onu dayımın üstüne yaptı. 1 sene kullandıktan sonra bu arabayı satıp yeni araba almak istedik bu yüzden kredi çektik bu krediyi teyzem çektiği için yeni aldığımız arabayı dedem teyzemin üzerine yaptı. Üzerine yaptı denmez zaten alırken böyle olması şart. Dedem de sözlü olarak borçlar bitsin senin üzerine yaparız falan dedi ama dayımın davranışlarını beğenmediği için borçlar bittikten sonra üzerine yapmadı. Dedem yapmadı diyorum evin söz sahibi olduğu için yoksa teyzemin üzerine araba. Dayım işte bu duruma sinirlendi falan size yar etmeyeceğim o arabayı derken geçti zaman. 4 ay önce dedem öldü dayımın araba olayı iyice azdı, az önce elimize bir kağıt ulaştı ilamsız takipte ödeme emri diye. Avukatı gitmiş ne anlattı bilmiyoruz 17 küsür bin lira istiyormuş beyfendi. 7 gün içinde itiraz etmezsek kabul etmiş sayılıyormuşuz, biz ne yapabiliriz şimdi. Aydınlatırsanız seviniriz. Eğer istiyorsanız kağıdın resmini de atabilirim. Teşekkür ederim.
Cevap: ilamsız takipte ödeme emri - neler yapmak gerekiyor
7 gun icinde itiraz edin. Ilamsiz odeme emri zaten hicbir belgeye dayanmadigi icin ilamsiz.
Siz itiraz ettikten sonra eger var ise elinde bir belge bu sefer bu belge ile size tekrar dava acmasi veya icraya vermesi gerekir.
Anlattiklariniza gore herhangi bir sorun yok. Ancak mutlaka itirazinizi 7 gun icinde yapin
Cevap: ilamsız takipte ödeme emri - neler yapmak gerekiyor
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
7 gun icinde itiraz edin. Ilamsiz odeme emri zaten hicbir belgeye dayanmadigi icin ilamsiz.
Siz itiraz ettikten sonra eger var ise elinde bir belge bu sefer bu belge ile size tekrar dava acmasi veya icraya vermesi gerekir.
Anlattiklariniza gore herhangi bir sorun yok. Ancak mutlaka itirazinizi 7 gun icinde yapin
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bugün gidip itirazı yaptık. Dilekçeyi yazan arkadaş bundan bir şey çıkmaz merak etmeyin dedi.