İflas Erteleme Sürecinde Fesih Haklarım Var mı ?
Çalışmakta olduğum firma maaşlarımızı her ay yatırsada sürekli gecikmeli yatırmakta. Örneğin Mart ayı maaşı Nisan 1'de yatarken Nisan ayı maaşını hala alamadık ve bu sürekli hale gelen bir durum. Tüm çalışanlar olarak Mayıs 27'sindeki iflas erteleme davasına müdahil olacağımızı belirttik yönetime. Toplantilar sonucunda bekleme kararı alan arkadaşlarimızda oldu. Ancak benim önüme daha iyi bir iş fırsatı doğdu ve tazminat hakkımın yanmasını istemiyorum. Bu süreçte istifamı verdiğimde herhangi bir tazminat hakkım varmıdır ?
Ayrıca maaşlarımızın çoğu eft olarak görünüyor elbette bu yolu kullanmak istemem ama zorluk çıkarırlarsa yararıma olur mu? 12 ay içerisinde 4 kez maas olarak yatırmıslarsa 8 ay eft yapmışlar ?
İflas erteleme davası ayın 27'sinde ve benim isteğim emeklerimin verilmesi ve yolumuzu olumlu ayırmak. Sizce bu durumda ne yapabilirim ?
Cevap: İflas Erteleme Sürecinde Fesih Haklarım Var mı ?
Maaş ödemelerinde gecikme süreklilik kazanmışsa ( sizde artık süreklilik mevcut),
hala ödenmemiş ücret alacağınız olduğu herhangi bir anda, ihbar süresine uyma zorunluluğu olmadan , maaşlarınızın sürekli geç ödeniyor olması nedeniyle sözleşmenizi feshedebilir ve kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.