-
ehliyet gbt si
merhabalar benimde bir sorunum var bundan 8 yıl önce ehliyetimi alkollü araç kullanmaktan kaptırdım.cezam doldu 6 ay sonra aldım bundan sonra böyle bir sorunla karşılaşmadım yasal süresi olan 5 yılıda sorunsuz doldurdum fakat işe giriş belgesi olarak ehliyet gbt istediklerinde geçmişimde bu suç hala kayıtlı ceza iptal olarak çıkıyor ama bu benim işe girmeme engel oluyor sildirmk için çok uğraştım fakat bir sonuç alamadım ömür boyu gbt de kalacakmış egm mail bile attım bu insan haklarına uygunmudur ömür boyu gençlik hatamımı çekmek zorundayım bu konuda mağdur olan birçok arkadaşımda var bunun hukuki yollarla dava açılarak silinmesi mümkünmüdür cezam çekilmiş olmasına rağmen hala cezasını çekiyorum girdiğim işten 5 yıl sonra istediler 8 yıllık geçmişim yüzünden işten çıkarıldım şuan bir çok iş yeri bu suçumdan dolayı işe almıyor madem benim geçmişimden silinmeyecek ve bu benim çalışmama engel bana neden ehliyet verildi bu konuda baana yardımcı olabilirmişiz bir avukat yada danışman ulaşabilirse bu hakkımı sonuna kadar kullanmak isterim eğer sildirmek gibi bir hakkım varsa
-
Cevap: ehliyet gbt si
GBT sizin ve ya isyerinizin erisebilecegi bir kayit degildir. Siz sadece adli sicil kaydi alabilirsiniz. Eger bu kayitta ' Hukmun aciklanmasinin geri birakilmasi' karari cikiyorsa bir yanlışlık vardır. 5352 sayılı Adli Sicil Kanununun 6. maddesinde de belirtildiği üzere "Kamu davasının açılmasının ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin kararlar, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak mahkeme, hâkim, askerî hâkim, Cumhuriyet Başsavcılığı veya askerî savcılık tarafından istenmesi halinde verilmek üzere kaydedilir".*
-
Cevap: ehliyet gbt si
bir yanlış anlaşılma var heralde ben trafik şube müdürlüğüne gidip ehliyet gbt mi istiyorum dediğimde bana veriyor aldım ve sorgulamada 8 yıl önceki kaydım hala duruyor iett işletmeleri genel müdürlüğü şöför alımında bu sorgulama olmadan başvuru almıyor eger geçmişinde yaralanmalı veya alkolden el konulma varsa işe başvuru bile kabul edilmiyor benim burada ulaşmak istediğim sonuç ehliyet sicil kaydımı mahkemeye versem silinebilirmi ve bir arkadaşımda bu yüzden işten atıldı oda geçmişte işlediği suç yüzünden iş hakkı fesh edildiği için hak talep edebilirmi bu konuda hiç bir emsal dava yada karar bulamadım suana kadar ehliyet gbt si silinsin diye bir dava açılmamış fakat açılsada kaybedilmez diye düşünüyorum insanın özgürlüğünü çalışmasını geleceğini kısıtlayan bir fişleme bu ceza suresi 5 yılı doldurmuş tekrarı olma riski kalkmış neden benim suanda karsıma cıkıpta iş geleceğimi engelliyor cidden bu konuda ben bu davayı yaparım diyecek bir avukat bulursam bu hakkımı arayacağım yardım bekliyorum