2008 yılında açılan ve kapanan ceza dosyası e-devlette açık olarak gözükmekte...
Merhabalar. Şahsıma 2008 yılında açılan ve kapanan bir ceza dosyası mevcuttu. O yıllarda e-devlet üzerinden gözükmekteydi bir kaç yıl sonra 2010 senelerinde kontrol ettiğimde herhangi bir dosya kaydı gözükmüyordu ama şimdi e-devlette enteresan bir şekilde aynı kişinin bana açtığı kapanan dava açık gözükmekte açılış tarihi 02/03/2015 diyor ve hatta 05/05/2015 tarihinde duruşmam bile varmış.Bu bilgiler tamamen yanlış ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz çok sevinirim.....
Cevap: 2008 yılında açılan ve kapanan ceza dosyası e-devlette açık olarak gözükmekte...
rahat ol aynı durum çok kişinineni başında hakim denetimli serbetlik verip kişi 5 yıl içinde suç işlerse dosya tekrar açılıyor aynı durum benim edevlette var.
Cevap: 2008 yılında açılan ve kapanan ceza dosyası e-devlette açık olarak gözükmekte...
Alıntı:
mehmetuzunoglu34 rumuzlu üyeden alıntı
rahat ol aynı durum çok kişinineni başında hakim denetimli serbetlik verip kişi 5 yıl içinde suç işlerse dosya tekrar açılıyor aynı durum benim edevlette var.
Evet 5 yıllık bir süre vardı fakat 5 yıl içinde herhangibir suç işlemedim neden açıldı üstelik 5 mayıs 2015'te duruşma filan diyor.Gitmem gerekirmi adliyeye peki?
adliyeyi ara dosyanın olduğu mahkemeyi bağlamalarını söyle telefona bakan memura; dosya numarasını adını soy. söyle ayrıntıyı muhakkak verirler, mahkeme kalemine gitme imkanın varsa gitmeden aramalısın mübaşir ve hakim senin gittiğin zaman keşif v.b. durum nedeniyle olmayabilir yerlerinde ara ne zaman gelim de çünkü dosyanın fot. mübaşir olmadan alman zor.
Adliyeye uğradım. İlgili mahkemenin ön bürosuna kimliğimi verdim.Memurun verdiği bilgi 5 yıl dolmuş dosya karar için tekrar açılmış ve karara bağlanmış.Herhangi bir sorun olmadığı söylendi.E-devlettede zamanla kapanır sanırım açık olan dava.