Cevap: Tahliye Taahhütnamesi
Taahhütnameyi noterden istediğini sizin de gidip noterde imzaladığını anladım. Yanlış anlamadıysam noterdeki tahliye taahhüdünde tahliye tarihi olarak ne yazılmıştı?
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.Kira kontrat bitiş tarihi yani 1 aralık 2015 yazıyor.
- - - Updated - - -
Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için önemli olan bir diğer nokta ise taahhütnamenin ilk kira yılı içinde imzalanmamış olmasıdır. İlk kira yılı içinde imzalanan taahhütnameler özgür irade dışında imzalandığı, imzalayan kişinin baskı altında olduğu anlamına gelir ki; bu da taahhütnamenin geçersiz olmasına bir sebeptir.
Doğru mudur?
Size noterde imzaladığınız tahliye taahhüdündeki tahliye tarihini soruyorum siz bana başka şeyler soruyorsunuz. Ne diyeyim size? Pis malsahibi, yaşa kiracı. Davayı kazandınız mı diyeyim. Emek verip yanıtlamaya çalışıyoruz, hukuki veri istiyoruz, başka şey söylüyorsunuz. O dediğiniz kural dolaylı da olsa doğru da herkese aynı ilaç misali sizin durumunuz farklı...
Tahliye konusunda bilgi sahibi rica ediyorum cevap verebilirmi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Size noterde imzaladığınız tahliye taahhüdündeki tahliye tarihini soruyorum siz bana başka şeyler soruyorsunuz. Ne diyeyim size? Pis malsahibi, yaşa kiracı. Davayı kazandınız mı diyeyim. Emek verip yanıtlamaya çalışıyoruz, hukuki veri istiyoruz, başka şey söylüyorsunuz. O dediğiniz kural dolaylı da olsa doğru da herkese aynı ilaç misali sizin durumunuz farklı...
Merhaba
Taahhütnameyi 08/12/2011 de(kontrattan 1 hafta sonra)
Tahliye tarihi de 01/12/2015 (yani kontratımın bittiği tarih)tir
Bu durumda kiralananda kiracı iken tahliye taahütnamesi verdiğiniz anlaşılıyor. Taahütname geçerlidir ve buna dayanarak sizi tahliye edebilir.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda kiralananda kiracı iken tahliye taahütnamesi verdiğiniz anlaşılıyor. Taahütname geçerlidir ve buna dayanarak sizi tahliye edebilir.
Selamlar
Taahhütname geçerli fakat baskı altında verdiğimi kanıtlayamazmıyım.kirasını bugüne kadar aksatmadan ödedim.Bana verdiği sözleri tutmadığına dair şahit esnaf arkadaşlarım var.Elimde 2011de sözünü tutmadığına ait fotolar da var. Mecburen geçen hafta tadilata girdim çünkü tüm elektirik sistemi sular içinde .Şimdiki resimleri de çekiyorum.bunlar işime yararmı dava açtığımda.Saygılar
227 kişi sorunumu okumuş fakat cevap alamadım..
Alıntı:
tilsim2014 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba. Bir konu hakkında bilgilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var eğer yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Kötü niyetli dükkan sahibim yıllardır mağduriyetim'den faydalanarak bana maddi manevi zarar veriyor .Hikayem Şöyle:
31 mart 2011 yıllında yaklaşık 200 metrekare dükkanın ön cephesinden 40 metrekaresini kiraladım kiraladığım dükkanda kapısı penceresi elektrik sistemi yani anlayacağınız sadece binanın iskeleti vardı çok ciddi bir masraf yaparak kiraladım. Aslında 5 yıllık kontrat yapılacaktı fakat kira yüksek olduğu için stopajdan dolayı 1 yıllık kontrat yapmıştık.Ama 55 yaşında adamın 5 yıl burası sizin dedi.Maalesef inandık.sezon boyunca arkada kalan dükkanına çeşitli müşteri getirdi fakat kiralayamıyınca 8 ay sonra (o zamanda eşimden ayrıldım kızımla yaşamaya başladık dükkanımda eski eşimin üzerineydi)geldi ya arkayıda 50,000 TL ye kiralarsın ,ya çıkarsın ,ya da 40 metrekarenin yarısını alırım diye tehdit etti .(Gerçekten kızıma bakma zorunluluğundan çaresizdim )Ben sana bahçe kısmını da içeri alıp dükkan teslim edeceğim diye anlaştık.01,12,2011 de 4 yıllık kontrat yaptık..Hemen o akşam dükkanın yarısını aldı fakat benim dükkanıma kapı bile koymadan o şekilde bıraktı.Telefonlarıma bakmadı.08,12,2011 de beni arayıp tahliye taahhütnamesini noterden imzala inşaata başlayacağım dedi gittim imzaladım.Fakat maalesef sözünde durmadı tüm esnaf arkadaşlarım bu olaylara şahittir.Geçen hafta elektrik panosu sular içinde olduğundan dolayı kaza atlattık .Bende gittim yanına Acil tadilata ihtiyacı var dükkanın dedim tamam kontrat bittiğinde 4 yıllık daha yaparız dedi.Bende ertesi günü dükkanı boşaltıp tadilata başladım.2 gün sonra gelip ya 4 yıllık peşin 100,000 tl verirsin ya da elimde taahhütname var çıkarsın diyor.Lütfen yardım edin.taahhütnameyi baskı altında imzalattı bana bunu nasıl kanıtlarım..Şimdiden çok teşekkürler.
Lütfen bilgisi olan avukat arkadaşlar bana bir yol gösterebilirmi??
Yardım edebilecek kimse yokmu...?