Müdahalenin menni ve ecrimisil davasında harç ücreti
http://i.hizliresim.com/b5D3dG.jpg
İyi günler,
Müdahalenin menni ve ecrimisil davasında toplam 2000 tlye yakın harç yatırdım, dava konusu yeri kazandım ama tazminat tutarını kazanamadım, mahkeme kararında harçla alakalı şöyle bir ibare yazıyor, müdahalenin menni yönünden kazandığım davada harcı nasıl geri alabilirim.
Cevap: Müdahalenin menni ve ecrimisil davasında harç ücreti
Bu mahkeme kararına göre 1981,05 tl harç yatırmışsınız. Ecrimisil talebiniz reddedildiğinden harcı geri alamayacağınız gibi 2062,87 TL toplam ilam harcından da 81,82 TL borçlu çıkmış olup, bunu karar kesinleşince hazine maliyesine ödemek zorundasınız.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Bu mahkeme kararına göre 1981,05 tl harç yatırmışsınız. Ecrimisil talebiniz reddedildiğinden harcı geri alamayacağınız gibi 2062,87 TL toplam ilam harcından da 81,82 TL borçlu çıkmış olup, bunu karar kesinleşince hazine maliyesine ödemek zorundasınız.
İyide benim açtığım ecrimisil miktarı 24000 tl dava konusu yer için belirlenen ücret 95000 tl, ben yeri kazandım nasıl oluyor.
Kararı yarım yapıştırmışsınız. Anca bu kadar yorum yapabilirim.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Kararı yarım yapıştırmışsınız. Anca bu kadar yorum yapabilirim.
Birde şunu merak ettim bu davalardaki bu hesaplamaları kim yapıyor cünkü davanın gerekçeli kararında gün hesabını bile yanlıs yaptılar 11 .12.2013 tebliğ tarihi ile 13.01.2014 dava açılma tarihi esas alınarak 23 gün üzerinden ecrimisil hesapladılar :D