askerlik dönüşü sözleşme durumu
Merhaba,
3 yıllık sözleşmem bulunan işimden 1 yıl 8 aylık sure dolmuş iken askerlik sebebiyle ayrıldım. Ayrılırken kıdem tazminatımi aldım. Döndüğümde işe başlamak istemesem sözleşmeye bağlı tazminat ödemek durumunda kalır mıyım? Sözleşmemde askerliğin süreden sayilmayacagi ve tazminatın karşılıklı olduğu gibi maddeler mevcut.
Yardımınızi bekliyorum. Teşekkürler.
Cevap: askerlik dönüşü sözleşme durumu
Askerden döndüğünüzde işverene tazminat ödemezsiniz. Yeni bir iş sözleşmesi kurulacağından artık kıdem ve ihbar tazminatlarınız da yeni işe başlama tarihinize göre hesaplanır.
askerlik dönüşü süreli sözleşme durumu
Merhaba,
3 yıllık sözleşmem bulunan işimden 1 yıl 8 aylık sure dolmuş iken askerlik sebebiyle ayrıldım. Ayrılırken kıdem tazminatımi aldım. Döndüğümde işe başlamak istemesem sözleşmeye bağlı tazminat ödemek durumunda kalır mıyım? Sözleşmemde askerliğin süreden sayilmayacagi ve tazminatın karşılıklı olduğu gibi maddeler mevcut.
askerlik sonrası sözleşme durumu
Merhaba,
3 yıllık sözleşmem bulunan işimden 1 yıl 8 aylık sure dolmuş iken askerlik sebebiyle ayrıldım. Ayrılırken kıdem tazminatımi aldım. Döndüğümde işe başlamak istemesem sözleşmeye bağlı tazminat ödemek durumunda kalır mıyım? Sözleşmemde askerliğin süreden sayilmayacagi, tazminatın karşılıklı olduğu ve süresinden önce sözleşmenin feshi halinde 3 maaş tazminat gibi maddeler mevcut.
Cevap: askerlik sonrası sözleşme durumu
Kaç tane 3 yıllık sözleşme imzaladınız ? Kaç kez askere gideceksiniz??
Neden aynı mesajı kopyala yapıştır yaparak tekrarlıyorsunuz, nedir bunu yapmanızdaki amaç?
https://www.hukuki.net/showthread.php...ozlesme-durumu
Alıntı:
!eOe! rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
3 yıllık sözleşmem bulunan işimden 1 yıl 8 aylık sure dolmuş iken askerlik sebebiyle ayrıldım. Ayrılırken kıdem tazminatımi aldım. Döndüğümde işe başlamak istemesem sözleşmeye bağlı tazminat ödemek durumunda kalır mıyım? Sözleşmemde askerliğin süreden sayilmayacagi, tazminatın karşılıklı olduğu ve süresinden önce sözleşmenin feshi halinde 3 maaş tazminat gibi maddeler mevcut.
Belirli süreli sözleşme imzalamışsınız. Sözleşme metnini görmek gerekir. Ama yazdığınız gibi ise Askerlik süresince sözleşme donmuş. geri döndüğünüzde işyerinde çalışmanız gerekiyor.
Sitenin amacına uygun soru soruyorum, gördüğünüz gibi farklı cevaplar verilebiliyor. Net bir cevap almaya çalışıyorum. Doğru başlıkta tekrar gönderdim.
?? ??sorgulama doğru bir tavır değil. konu başlıklarımı sileceksen kullanmayayım siteyi.
Alıntı:
!eOe! rumuzlu üyeden alıntı
Sitenin amacına uygun soru soruyorum, gördüğünüz gibi farklı cevaplar verilebiliyor. Net bir cevap almaya çalışıyorum. Doğru başlıkta tekrar gönderdim.
?? ??sorgulama doğru bir tavır değil. konu başlıklarımı sileceksen kullanmayayım siteyi.
Lütfen aynı konuda tekrar yapmamaya özen gösterin.
Konularınız birleştirildi.