-
sözleşme feshi
Özel bir okulda öğretmenlik yapmaktayım.Okuldan ayrılmak istiyorum,yöneticilere yorulduğumu ve yüksek lisans yapacağımı söyledim.Anlaşamadık.Ayrılırsan tazminat ödersin dediler.Şimdi neler yapmam gerekli.Haklı olarak nasıl ayrılabilirim.Ayrıca diğer öğretmenlerle anlaşamama durumum var.Bu da bir neden olabilir mi?
-
Cevap: sözleşme feshi
Haklı ne sebebiniz var ???
Diğer öğretmenlerle anlaşamamanız sizin için haklı sebep değildir, ama işverenin sözleşmenizi feshetmesi için haklı sebep olabilir.
-
Diğer öğretmenler emekli öğretmenler.Onlara göre genç olduğum için sürekli deneyimsiz öğretmen muamelesi görüyorum. Anlaşamama nedeni bu.Is veren beni işten çıkarmıyor. çünkü çok yoruldugumu ve bidaha ki yıl çalışmak istemiyorum. Yüksek lisans yapmak istiyorum demiştim. Ayrıca ilk önce 1 yillik sözleşme yaptılar Benle.Dönem ortasında sigorta primimi düşürüp 4 yıllık bir sözleşme ımzalattilar. Tazminatını ödeyip öyle gidersin dediler.Ayrılmak istiyorum ama nasıl olacak
-
Sigorta priminizin düşürülmesi konusu işinize yarayabilir belki, gerçek ücretiniz daha yüksek ama priminiz düşük ücret üzerinden mi ödeniyor?
-
Diğer öğretmenler emekli öğretmenler.Onlara göre genç olduğum için sürekli deneyimsiz öğretmen muamelesi görüyorum. Anlaşamama nedeni bu.Is veren beni işten çıkarmıyor. çünkü çok yoruldugumu ve bidaha ki yıl çalışmak istemiyorum. Yüksek lisans yapmak istiyorum demiştim. Ayrıca ilk önce 1 yillik sözleşme yaptılar Benle.Dönem ortasında sigorta primimi düşürüp 4 yıllık bir sözleşme ımzalattilar. Tazminatını ödeyip öyle gidersin dediler.Ayrılmak istiyorum ama nasıl olacak
-
evet.Ödenen ücret primden daha fazla
-
Bu sebeple sözleşmenizi feshetme hakkınız var,
noter kanalıyla göndereceğiniz bir ihbarla, sgk primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük bir miktar üzerinden hesaplanıp ödeniyor olması nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildirebilirsiniz.
Sonrasında işveren bahsettiği tazminatı almakta ısrarcı davranırsa, dava açması gerekir, açacağı davada gerçek ücretinizin daha yüksek olduğunu ıspatlamanız gerekecektir.
Bir önceki daha yüksek ücretli sözleşme ve sonrasındaki daha düşük ücretli sözleşmeler sizin lehinize olacaktır.