-
Tedbir Nafakasi
Boşanma davamda karar şöyle;
Sadakat ve güven ilkesini zedelemek suretiyle evlilik birliğinin temelden sarsilmasina davalı kadının ağır kusurlu davalı kocanın herhangi bir kusurunun bulunmadigi evlilik birliginin devaminin taraflar ve toplum açısından korunmaya değer bir yararının kalmadığı anlaşıldıgından boşanmalarina karar vermek gerekmiştir.
Ben Karşı taraf ağır kusurlu olmasina rağmen dava başladıgından bu yana Kendisine 250 çocuga 150 olmak üzere 400 ve geriye dönük birikmiş nafakalari beraber veriyorum Maaşım 1500 tl 750 kesiliyor Gerçi karar şuan yargıtayda döndügünde kadına kesilen nafaka düşecek sadece çocuga vermeye devam edecegim.Danışmak istedigim konu ağır kusurlu birine nafaka vermiş oldum bu dava sonuçladıgında tekrar dava açıp verdigim nafakalari geri alma şansım varmı ikincisi 1500 tl alirken 750 kesilmesi normalmi.
-
Cevap: Tedbir Nafakasi
geçmiş olsun davanız bitmiş sanırım aynı sebeple benimde davam var henüz gün alınmadı. ne kadar sürdü sizin dava ? ben bu tür durumlara karşı tazminat davasıda açtım. tedbir nafakasının geri alınabildiğini hiç duymadım sanmıyorumda . ancak madem masumsunuz bence bir tazminat davası açın.
-
1.5 yil sürdü zaten tedbir nafakasini anlamış degilim.malasef ödüllendirir gibiyim kendisini tebrik etmedigim kaldi :) açtım 50000 tlik ama gülünç bir rakam 2000 tl verdiler onuda alamiyacagimiz için oda hava bügüne kadar ödedigim nafaka 9000 oldu temhizden gelinceye kadarda ödicekmişim kadin olmak var bu devirde :)
-
ben geçici olarak velayeti aldım çok şükür annem sağolsun bakıyoruz beraber çocuklara. yani çocuklar için bişey alamayacak. tedbir nafakası kusura bakmadan veriliyor bu yüzden çok canınızı sıkmayın buda bu tür insanlara düşmemizin kesilmiş son cezası olsun. çocuklar bende olduğu için her ay 2 defa almaya icra memuru ve pedagog getirtecek vereceğim nafaka umarım o masraflarının altında bi tutar olur.
malesef benim dava karşılıklı açılmış iki dava ve takribi 3 sene süreceği öngörülüyor ve çocuklar için gelen bilirkişi heyeti raporunda benim gelirimi çok yüksek gösterdiği için sizin kadar ucuz kurtulamayacağım. zaten şu an avukata gönderdiğim rakam sizin belirttiğiniz tutarı aşmış durumda.
bir daha evlenmek mi tövbeler tövbesi bu kanunlar kadını korumuyor aslında erkeklere evlenme dost hayatı yaşa diyor resmen.
-
ailesinin yaninda baba çalışıyor üstüne birde benim nafaka ohh :) aynen ya deyyus olcaksin yada paşalar gibi ödiceksin gözünü sevdigimin adaleti cinnet geçirenlere manyak lan bunlar derdim önceden adamlar hakli abi ama vebali üzerlerinde hepsinin ilahi adaleti beklicez artik
-
bu saate kadar elimizi pisliğe bulaştırmadan geldik çok şükür. ilahi adalete güvenmek en iyisi. çocuklar için en iyi avukatı tutup dünya kadar para verdik geçici velayet bana çıkmış şaşırıyor normalde anneye verirler diye beni sinir etti . bi çaba harcamadığı gibi nerdeyse hakimi eleştiriyor nasıl sana verdi diye. bu arada bu tedbir denilen nafakayı dediğim gibi bir bedel olarak düşünün bitmiş sayılır çok şükür. çok araştırdım kurtulan olmamış şu vakte kadar. hayır bazen bu haltı ben yeseydimde bunca eziyete hakettim diyerek katlansaydım diyorum. herşeyin hayırlısı.
-
burasi türkiye boşuna dememişler :) canimiz saolsun hakkımda haram olsun