08.05.2015 Tarihinde icra müdürlüğü tarafından tarafıma bir ödeme emri gönderilmiş ve konuyla tamamen hiç bir bağlantım olmadığını düşünüyorum bu durumda ne yapmalıyım ve ilamsız takip ne demektir ne yapılmalıdır
Printable View
08.05.2015 Tarihinde icra müdürlüğü tarafından tarafıma bir ödeme emri gönderilmiş ve konuyla tamamen hiç bir bağlantım olmadığını düşünüyorum bu durumda ne yapmalıyım ve ilamsız takip ne demektir ne yapılmalıdır
Benim borcum yok diye süresi içinde itiraz edersiniz o zaman iş mahkemeye taşınır(etmezseniz bu borcun kabulü anlamındadır).Mahkemede karşı taraf borcu ispat edebilirse borç faiz ve masraflar size kalır.Edemez ise çıkıp gelirsiniz.Bu kadar.
Ben başvurumu yaptıktan sonra benim adıma bir borç çıkarsa bunun taksitlendirme - veya ödeme süresi ne kadardır
sana o kağıtı yollayan icra müd. git orada sana yardımcı olurlar, sana dosyanın fotokopisini veririler, kime borcun var kefilmisin v.b. çıkar meydana ona göre itiraz edersin, haksız itirazlarda %40 ceza ödersin.
istanbul icra müd. telefonla ara evvela işin aslını öğren taksitlendirme alacaklının elinde, yada avea yada turkcell e git mobil imza al uyap vatandaş portalından şifre ile girerek dosyana ait evrakları sayfa sayfa incele, orada alacaklı kimse görülür, ara anlaş.
dosyanda alcaklının bilgileri vardır kliksanın vekalet verdiği avukat v.b. telefon aç onlar sana yardımcı olur.konuyla alakam yok diyorsun 1600 nasıl öderim diyorsun.
borca itiraz edeceksen postacının tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde ama 7 gün dolunca icra için alacaklı kapına gelebilir, sen alacaklı ile en kısa zamanda temasa geç.