Dava kapandı ama haciz kalkmadı.
Merhabalar,
2004 yılından Telsin A.Ş. ye bir borcumdan dolayı arabama ve motosikletime haciz konulmuş.
29 Nisan günü borcu ödedim ve avukat birkaç güne haciz kalkar dedi.
5 Mayısta edevletten dava sorgulaması yaptığımda, artık dava görünmüyordu fakat araçlarımın üzerindeki haciz devam ediyor.
Avukat ile defalarca görüştüm ve kendilerinde problem olmadığını gereken herşeyi yaptıklarını söylüyorlar.
HACİZLİ(H) Ankara 28. İcra Dairesi 14/01/2015 2012-9045 İcra
Plakadan sorgulama yapınca bu sonuç çıkıyor karşıma.
Bunu kaldırmak için ne yapabilirim acaba?
Cevap: Dava kapandı ama haciz kalkmadı.
Muhtemelen siz borcu direkt avukata ödediniz. Avukat haczin kaldırılması (fekki) için dilekçe vermiştir. Ancak dosya haricen tahsil olduğu için hacizlerin kaldırılabilmesi için haricen tahsil harcı, posta masrafları gibi bedellerin icra müdürlüğüne ödenmesi gerekir. Vakit kaybetmeden ilgili icra müdürlüğüne gidin, gerekli bedelleri ödeyin. Araç haczinin kalkması UYAP-POLNET iş birliğiyle çok kolay. Yarım saat içinde haciz kalkar.
İlginiz için teşekkürler.
Ben Ankarada değilim, bulunduğum yerdeki icra müdürlüğünden bu işlemleri yapabilirmiyim veya Ankarada benim yerime ağabeyim yapabilirmi?
Normal kosullarda dosyaya sadece taraflar ve vekilleri bakabilir ama benim gordugum kadariyla icra daireleri o kadar yogun yerler ki siz dosyayi isteyince kimsin diye soran ya da kimlik bakan yok. Kimsin dediklerinde borcluyum der agabeyiniz bir sansini dener. Siz ilgili icra dairesini telefonla arayip bi yardimlarini isteyin, belki size tutari soylerler siz eft yaparsınız, *olay çözülür.*
- - - Updated - - -
Normal kosullarda dosyaya sadece taraflar ve vekilleri bakabilir ama benim gordugum kadariyla icra daireleri o kadar yogun yerler ki siz dosyayi isteyince kimsin diye soran ya da kimlik bakan yok. Kimsin dediklerinde borcluyum der agabeyiniz bir sansini dener. Siz ilgili icra dairesini telefonla arayip bi yardimlarini isteyin, belki size tutari soylerler siz eft yaparsınız, *olay çözülür.*