Konut kredisi için açılan hesaptan hesap işletim ücreti kesilmesi.
Merhaba konut kredisi kullanacağım. Bankalara kredi hesabından hesap işletim ücreti alacak mısınız diye sorduğumda bana " İki adet otomatik ödeme talimatı verdiğim taktirde herhangi bir ücret almayacaklarını belirtiyorlar".
Ancak yeni Tüketicinin Kanununda 31. madde de"Belirli süreli kredi sözleşmesine ilişkin bir hesap açılması ve bu hesaptan sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda, tüketiciden bu hesaba ilişkin herhangi bir isim altında ücret veya masraf talep edilemez." şeklinde bir ifade var. Bankadaki görevliye bunu dediğim zaman hesaptan sigorta ücretleride ödeneceği için hesap işletim ücreti alırlar dedi. Bana zorunlu tuttuğu bu sigorta ücretleride kredi ile ilgili işlemler kapsamına girmez mi? Konuyu Hakem Heyetine taşırsam haklı çıkar mıyım?
Cevap: Konut kredisi için açılan hesaptan hesap işletim ücreti kesilmesi.
Hesap işletim ücreti yasal bir ücret. Hakem heyetleri bunların iadesi iiçin kararlar verse de bankalar 50 liralık bir ücret dahi olsa tüketici mahkemesine karar iptali için dava açıyorlar. Çoğu vatandaşta bu davaları kaybediyor(üzülmüyorum). Banka size zaten bu ücreti ödememenin yolunu gösteriyor, 2 adet fatura. Verilen hizmetin bi karşılığının olması çok garipsenecek bir durum değil. 2 fatura ödeyip rahatınıza bakmak varken neden zor olanla uğraşıyorsunuz ki. Zaten alınmamış bir ücret için hakem heyetine gidemezsiniz. önce ücret alınacak, sonra hakem heyeti karar verecek, sonra banka karşı dava açacak. 50 lira için birde bankaya vekalet ücretiyle dava masrafı ödeme riskiniz var