apartman bodrumuna açılan dergahı nasıl kapatırız
merhaba
bizim apartmanızmızın bodrum katına dergah açıldı ve hafta içi hergün cumartesi dahil gündüz kadınlar akşam erkekler tef eşliğinde zikir çekmekte hemen üstlerinde ben oturduğum için yan komşumla ciddi rahatsız olmaktayız aşırı bir gürültü söz konusuz dergahın girişi bizim apartmanımızdan değil ayrı bir giriş yolu var ve büyüklüğü 2 apartman yanyana ve altı komple bunlara ait 2014 eylül de açıldı açıldığı günden beri uyarmama rağmen hiç bir şekilde önlem almıyorlar akşam polisi arıyorum zahmet edip gelmiyorlar bir keresinde gece 24:00 a kadar gürültü yapabilirler dedi araştırdığım kadarı ile çok sıkıntılı bir süreç bekliyor beni apartman sıkıntı değil imza vs hepsi halledilir 8 dairelik bi apartmanımız var ama bütün mahalle adamlardan çekiniyor benden başka gidip çemkiren yok başına bu tarz bi olay gelen varmıdır hukiki yaptırımlarım ne olabilir adamlar güçlü belediye başkanı bile adamların şıh ları ile fotoğraf çektirmiş sohbetlerine katılmış ne yapabilirim yardımınız lütfen
Cevap: apartman bodrumuna açılan dergahı nasıl kapatırız
Güzel bir ses sistemi alıp, kolonlar yere dayanarak, bunların tam zikir saatinde açılabilir. (kadın sesli opera, heavy metal veya müslüm gürses'e alerjileri olduğu tespit edilmiştir :) ) Günümüz Türkiyesinde ne kadar akıllıca bir davranış olduğu tartışılır tabi.
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Güzel bir ses sistemi alıp, kolonlar yere dayanarak, bunların tam zikir saatinde açılabilir. (kadın sesli opera, heavy metal veya müslüm gürses'e alerjileri olduğu tespit edilmiştir :) ) Günümüz Türkiyesinde ne kadar akıllıca bir davranış olduğu tartışılır tabi.
insanların ibadet ve inançlarıyla dalga geçmeyin!
arkadaşın dalga geçtiğini düşünmüyorum sadece esprili bir yaklaşım sergilemiş
ibadet ve inançlar ile dalga geçmeyin diye uyardığın insanların kimseye saygısı yok ibadet adı altında ki toplu halde (200-300 kişi) tef ve ney eşliğinde komşunu ve çevrendeki herkezi rahatsız ederek en doğal hakları olan dinlenme saatlerinde haklarını gasp ederek nasıl bi ibadet şekli hangi kitapta yeri var kul hakkıdır bu
Alıntı:
ali3435 rumuzlu üyeden alıntı
insanların ibadet ve inançlarıyla dalga geçmeyin!
iyi bende inancım gereği diyip kedi kessem olur mu sence? olmaz. inançlar ve ibadetler, yasalarla çelişmediği, diğer insanları rahatsız etmediği, genel ahlak kuralları ile çelişmediği sürece, her ne kadar sapkında olsalar (ki burdaki tefli zikir örneği yahudilikten dine giren, sapkın bir örnektir) özgürce yapılabilirler. Ama bunlarla çelişiyorsa, dalgada geçilir, yasalarla engelde olunur. Kaldıki ibadet dine uygun olsa bile, yapılırken başkalarının hakları gasp edilerek, başkaları rahatsız edilerek yapılıyorsa ne kadar geçerli olur, artık orasını Allah bilir...
Son olarak; geçiyorum ne olacak? Dalga geçmek, geçebilmekte bir ifade özgürlüğüdür. Çağdaş toplumlarda en fazla karşı eylem, toplanıp, pankartla, sözlerle kınamaktır. Çağdaş olmayan toplumlarda ise eleştirinin yapıldığı yer (misal otel) silahlarla basılır, kafalar kesilir, insanlar yakılır (tanıdık geldimi?).
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
iyi bende inancım gereği diyip kedi kessem olur mu sence? olmaz. inançlar ve ibadetler, yasalarla çelişmediği, diğer insanları rahatsız etmediği, genel ahlak kuralları ile çelişmediği sürece, her ne kadar sapkında olsalar (ki burdaki tefli zikir örneği yahudilikten dine giren, sapkın bir örnektir) özgürce yapılabilirler. Ama bunlarla çelişiyorsa, dalgada geçilir, yasalarla engelde olunur. Kaldıki ibadet dine uygun olsa bile, yapılırken başkalarının hakları gasp edilerek, başkaları rahatsız edilerek yapılıyorsa ne kadar geçerli olur, artık orasını Allah bilir...
Son olarak; geçiyorum ne olacak? Dalga geçmek, geçebilmekte bir ifade özgürlüğüdür. Çağdaş toplumlarda en fazla karşı eylem, toplanıp, pankartla, sözlerle kınamaktır. Çağdaş olmayan toplumlarda ise eleştirinin yapıldığı yer (misal otel) silahlarla basılır, kafalar kesilir, insanlar yakılır (tanıdık geldimi?).
Pofffffff,
hayır efendim, dalga geçemezsiniz, herhangi biriyle dalga geçme özgürlüğünüz ikamet ettiğiniz sitede olabilir belki ama ,
bu sitede öyle bir özgürlüğünüz YOK.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Pofffffff,
hayır efendim, dalga geçemezsiniz, herhangi biriyle dalga geçme özgürlüğünüz ikamet ettiğiniz sitede olabilir belki ama ,
bu sitede öyle bir özgürlüğünüz YOK.
Herhangi biriyle demedim zaten. Biriyle dalga geçmek tamamen farklı bir konu.
yokmu fikri olan benzer bi olay yaşayan
Apartman olarak karar alıp kullandırtmayın. Bu mümkün değilmi ? Değil ise savcılığa başvurun.
Zikir vs gibi toplantılar cemaatlerin psikolojik seanslarıdır. Bunlar ile taraftar toplar bunlar ile onlara hükmetmeye başlarlar. Ne olduğunu anlamazsınız bile,(yıllar önce bir kaç defa katılana biri olarak söylüyorum) kendinizden geçer ordaki cemaate ayak uydurmaya başlarsınız. İşte günümüzdede belli grupların insanlara hükmetmesi isteniyor. Çünkü o hükmedene hükmetmek daha kolaydır. Çünkü herkesin bir fiyatı az yada çok vardır.
Yukarıda Sn Fixit in önerileri ilede hareket edilebilir ama, bu toplumda ve bu siyasi erkin olduğu günümüz Türkiyesinde başınıza ne gelir bilemeyiz.
Bu video linkini bana yarıdan itibaren seyrettirdiler. Adam kurandan ayet okuyor gibiydi. Seside güzel
Ama ortamda bir terslik var. Sonra başından itibaren seyredince insan dehşete düşüyor. İşte zikir,dergah,cemaat gibi faaliyetlerde gördüğünüz gibi değildir. Dine hizmet ediyorum derken. birlilerinin çıkarlarına hizmet etmeye başlarsınız.
Buyrun ecza dolabındaki ilaç isimlerinden uydurulan sözüm ona ayetler.
https://www.youtube.com/watch?v=Hja-n9s7tFg
Şu video da görünen varlıkları görünce tiksindim. İnsan falan değil bunlar.