Tüketici mahkemesinde açılan 2950 liralık dava
Bir bankanın hacizli maaşa bloke uygulaması nedeniyle tüketici mahkemesinde dava açtım. Bilirkişi lehime rapor hazırladı ve tebliğ edildi. Mahkemece ön inceleme duruşması tayin edildi. 6502 sayılı kanuna göre 3000 liranın altındaki uyuşmazlıklar için il hakem heyetine başvurulması gerektiğini yeni öğrendim fakat mahkeme dava açıldıktan sonra ihtiyati tedbir talebimin reddi sonucu kesintilere devam etti böylelikle uyuşmazlık tutarı 4000 liranın üstüne ulaştı (dava açıldığında 2950 tl idi davada bankadan kesintilerin devam edeceğine dair yazıyı mahkemeye sunmuştum) bu durumda ön incelemede dava şartları incelenirken mahkeme dava şartları oluşmadığından davanın reddine karar verebilir mi? Ön incelemeden önce ıslah kurumuna başvurabilir miyim ya da ön inceleme aşamasında ıslah ile tutarı arttırmam bu şartı kaldırır mı? Teşekkürler.
Cevap: Tüketici mahkemesinde açılan 2950 liralık dava
merhabalar,aynı kapsam da ama bıraz daha farklı bır sorumda benım var , daire alımı için çekmiş olduğum kredi yapıandırması için bile benden 3000 tl civari bir rakam kesinti aldı banka yaklasık 4 yıl önce nasıl geri alabilirim
Cevap: Tüketici mahkemesinde açılan 2950 liralık dava
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirlerse çok memnun olacağım.