Vekalet ücreti hangi rakam üzerinden ödenir
48.000 tl brüt tutar üzerinde sonuçlanan ve yasal kesintilerinin hükmün infazı sırasında uygulanması yönündeki işçi alacak davasında karar Yargıtayca eğer Yargıtay onaylar ise,bizim avukata anlamamız gereği yüzde 15 vereceğiz.brüt rakam üzerindenmi yoksa bize ödenmesine karar verilen net rakam üzerinden avukata ödeme yapacağız.
Bu kararda alacak kalemleri kıdem,fazla mesai,hafta tatili,resmi tatil ücretlerini.
Cevap: Vekalet ücreti hangi rakam üzerinden ödenir
Bence net rakamdan ödeme yapin.Ben hic brüt rakamdan ödeme yapildigini görmedim; cebinize girmemiş paranin payi verilmez. (yada bizim ofisteki uygulama yanlıs)
Uygulama nasıl,örnek yokmu?
bu davada hakim 5500 tl vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine hükmetmiş.Bu parada benim alacağım içinde değilmi.Bu vekalet ücreti dışında avukatıma herhangi bir ücret ödemem gerekir mi?
Alıntı:
hamdi34 rumuzlu üyeden alıntı
bu davada hakim 5500 tl vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine hükmetmiş.Bu parada benim alacağım içinde değilmi.Bu vekalet ücreti dışında avukatıma herhangi bir ücret ödemem gerekir mi?
Bir avukatla anlaşıp davanızı takip etmeye başladığınızda, o davayı kazansanız da kaybetseniz de, en başta avukatınızla anlaştığınız vekalet ücretini avukatınıza ödersiniz.
Ayrıca karşı tarafın avukatınıza ödeyeceği miktarın , sizin en başta anlaştığınızla bir ilgisi yoktur.
Örneğin siz avukatınızla 5.000tl ye anlaştınız ve şu yukarıda örnek verdiğiniz davayı kazandınız,
avukatınızın alacağı ; sizden 5.000tl + mahkemece karar verilen karşı taraftan alacağı olan 5.500tl = 11.000tl olur.