Askerdeyken kalp rahatsizligi gecirdim ve gatadan elverissiz raporu aldim tazminat hakkim varmi
Printable View
Askerdeyken kalp rahatsizligi gecirdim ve gatadan elverissiz raporu aldim tazminat hakkim varmi
Hastaliginizin gorevin etki ve tesirinde olup olmadigina gore degisir. Eger gorevin etkisi ile olusmussa zaten boyle bir hakkiniz var ancak kalp rahatsizliginda boyle bir durum oldugunu dusunmuyorum.
Ancak genede ilk kabul muayenenizin hatali yapildigini ileri surerek maguriyetinizi dile getirebilirsiniz. Kusursuz zorumluluk ilkesi ile maguriyetinizin tazmini gerekir. Once MSB'ye ilekce ile basvurun, idarenin cevabindan sonra veya eger cevap vermezlerse dilekceyi vermenizden 30 gun sonradan itibaren dava acabilirsiniz. davayi AYIM'e acmaniz gerekir, bulundunuz bolgedeki idare mahkemesine dilekce verebilirsiniz. dava dilekce ornekleri zaten AYIM'in sitesindede var.
Ben antrenorum rapor sonucunda omur boyu ilac kullanmam gerekecekmis. Kalp krizi gecirdim ve beni 1 bucuk gun sonra hastaneye getirdiler. Gorev demissiniz zaten askerlik yapmak bi gorev sayilmaz mi. Ayrica benim askerlikten once bi saglik sorunum yoktu
Ona tabi saglik kurulu karar verir ancak rahatsizliginizin gorevin etki ve tesiri ile olmus olmasi gerekir. Yani askerde iken yaptiginiz birsey nedeni ile kalp hastasi olmus olmaniz gerkir ki bu ihtimal bence cok zayif.
Ancak dedigim gibi askerlik yaptiginiz surec ile ilgili magduriyetinizi dile getirebilirsiniz.