Borctan dolayi mirascilar arasinda Tapu Devri
Selamlar,
Bir yakinimiza 4 arkadas kefil olduk ve hala ceremesi ben cekmekteyim. Diger kefil arkadaslar benden akilli cikti üstlerine herseyi, 3 el degistirerek devir ettiler ben ise gec kaldim. Bu beladan kurtulmak icin avukatim bize bir yol önerdi bu konu hakkinda hala kafamda soru isaretleri var.
Kisaca olayi Özetliyim ;
ocak 2012 yilinda mal varligim kadar bana A icra takibinde bulundu ve icra yapti.
Ardidan Kefil oldugum dosyadan nisan 2012 yilinda icradan teblig geldi.
Üstüme ait Mallarin( yozgatta köyde bir ev, bir arsa toplam deger 120 bin TL- annenden bana mirastan gecme) bunlari diger Mirascilara mayis 2012 de para karsiliginda verdim. o aldigim parayla sanki A nin borcunu ödedim.
Ancak Kefil oldugum dosyadan dolayi bana sürekli icra yapmaya geliyorlar. Üstüme birsey kalmadi.
Kefil oldugum meblag ödenebilecek birsey olsa öderdim ama ödeyebilecek durumumda yok acikcasi. Simdi korku ve panikle her günümüzü sayarak geciyoruz. Borclu ellini kollunu sallayarak geziyor bizim evde huzurumuz kalmadi. Ben Ciftci emeklisiyim, Emekli Maasim var buna haciz koymak istediler yasadan dolayi koyamadilar.
Acaba üstümüze gelirlerde iyi arastirlarsa muvazaali satis oldugu ortaya cikarda bizim oturdugumuz evimizi ve arsamizi alirlarmi diye korku icindeyiz.
Ben kardeslerime verdigim evi ve arsami cocugumun üstüne yapmak istiyorum. Hayat malüm yarin cikacagimiz belli degil.
Bana nasil bir yol önerebilirsiniz? Hukuku kandirmak gibi bir niyetimiz yok ama bu konuda magduruz baska bir yolum yok.
Asil borcununda herseyini zaten aldilar. Suan bir baraka gibi bir yerde kaliyor. 3 tane Avukatta gittim hepsi birbirinden degisik birseyler söylüyor. Ne yapacagimizi sasirmis durumdayim.
Saygilarimla
Hasan
Cevap: Borctan dolayi mirascilar arasinda Tapu Devri
aynı sıkıntı benim başımda var eğer borcun doğumundan sonra yapılan satışlar özellikle kardeşe tasarrufun iptali davası açılıyor ve satış iptal oluyor malesef, ama satışı kardeşe değilide kan bağın olmayan komşu bile olmamalı satış yapsaydın ama değerinde satış olmalı iptal olmuyor. sıkma canını cana geleceğine mala gelsin.
Cevap: Borctan dolayi mirascilar arasinda Tapu Devri
Oğlunuzun üzerine yapmanızı tavsiye etmem. Ama yaparsanız da siz öldükten sonra 3 ay içersinde reddi miras yapması gerekir oğlunuzun aksi taktirde oğlunuza bıraktığınız mallarda gider.