Hafta Sonuna Gelen Dava...
İyi Akşamlar.
Boşanma Dava Dilekçeme Karşılık Karşı Davalı Olarak Dosyaya Eklendim. Dilekçemizin Karşı Tarafa Ulaşmasından 1,5 Ay Geçmesine rağmen bana hiç bir dilekçe gelmedi ve sistemde 22.05.2015 Tarihine dava günü verildiği yazıyor.
Karşı tarafın hiç bir yazısının bana ulaşmaması ne anlama gelebilir.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Hafta Sonuna Gelen Dava...
Davadan önce mahkeme kalemine gidip karşı dava dilekçesinin içeriğini öğrenebilirsiniz. 22/5 cumaya dek geliyor.
Teşekkürler yanıtınız için. Ben yanlış görmüşüm ve düzelttim yazımı. Benim çok fırsatım olmuyor ortada bir dilekçe var ise ve bu bana ulaşmadı ise sorumlu olurmuyum ?
Neyden sorumlu olurmusunuz?
Siz boşanma davası açmışsınız, eşiniz de boşanma davası açmış. Sorumlu olup olmayacağınızı sorduğunuz konu nedir?
Benim boşanma dilekçemin eşime ulaşmasından 1,5 ay geçmesine rağmen bana herhangi bir dilekçe gelmedi. Sadece uyap sms ile karşı davalı olarak eklendiniz diye bir mesaj geldi. kısa süre sonrasındada 22/05 tarihine duruşma günü verildiği sms i geldi. Heniz adresime ulaşan bir dilekçe yok. Eşimden bana gelen Bu dilekçe ( Var ise) adliyede takibini yapmakla sorumlumuyum yani adresime gelmeyen dilekçe için her hafta adliyeye gidip dilekçe sormak zorundamıyım ?
İlginiz için teşekkürler.
Siz başka bir dava dosyası olacak zannediyorsunuz herhalde. Sizin davanız ile karşı dava aynı dosya içersinde görülecek. Ayrı bir mahkemede ayrı dava görülmeyecek.
Sizin iddia ve taleplerinize karşılık karşı tarafın iddia ve talepler sunabilmesi için karşı dava açması gerekiyor.