Dijital Yayın Taahhüt Bedeli
Ocak 2014 yılında yapmış olduğum 2 yıl taahhüt itibariyle bu gün dahil olmak üzere d-smart firmasıyla ilgili sürekli sorun yaşamaktayım. Son 3 haftadır ikinci kez d-smart digital kart arızası sebebiyle müşteri hizmetleri tarafımca aranılmış olup ücret karşılığı teknik servis belirtilmiş olup, bunun üzerine iptal istemem üzerine bana bu zamana kadar paket dolayısıyla aylık 21 tl indirim aldığım belirtilmiş olup, iptal halinde ocak 2016 yılına kadar 8*21= 168 tl ödemem gerektiği belirtilmiştir. Duyduğum ve bildiğim kadarıyla önüme taahhüt olarak koydukları sebep öncelikli olarak bana hizmet verilmemektedir şu anda. İzleyemediğim yayın için şu gün olmuş hala yayın izleyememekteyim ve sorunuma çözüm bulunamıyor. Bu konuda bana yardımcı olmanızı rica eder, iyi pazarlar dilerim. (not: taahhüt bedeli iptali olarak para istenmesi kanunen hakmıdır?)
Cevap: Dijital Yayın Taahhüt Bedeli
Hizmeti veremeyen taraf olan d-smart bundan sorumludur. Bu nedenle cezai faturanın iptali ve ödenenlerin iadesi için tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
Cevap: Dijital Yayın Taahhüt Bedeli
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Hizmeti veremeyen taraf olan d-smart bundan sorumludur. Bu nedenle cezai faturanın iptali ve ödenenlerin iadesi için tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
Peki taşınılan yerde aynı nitelikte hizmetin verilememesi için ne yapabiliriz?
Yeni çıkan abonelik sözleşmeleri yönetmeliğine göre, taahhütlü aboneliklerin bedelsiz iptali belli durumlarda mümkün görünüyor.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20150124-2.htm Madde 16-2
Benim durumumda, başka bir firmayla fiber internet üzerine karşılıklı olarak 2 yıllık taahhüdümüz vardı. ben süre bitmeden taşınmak durumunda kaldım ve taşındığım yerde fiber hizmet veremediklerini, onun yerine adsl hizmeti verebileceklerini belirttiler. Ben de yukarıdaki linkte görülen yönetmeliğe güvenerek bedelsiz iptal talep ettim. Bana 1100 TL iptal bedeli fatura çıkardılar. Bunun için kampanyalı cihaz bedelide varmış.
İptal ettim çünkü taahhüdümüz fiber internet üzerineydi, yönetmeliğe göre taşınılan yerde aynı nitelikte hizmet veremiyorlarsa hiçbir bedel ödemeden iptal edebilme hakkım var.
Antalya'dayım buradaki tüketici heyetine gittim, onların daha yönetmelikten haberleri yok. Birisi o yasa yürürlüğe girmedi diyor, ama girdi. Diğeri hangi sayılı yasa diyor, gösterin bizde öğrenmiş oluruz diyorlar.
Son olarak siz faturayı ödeyin çünkü burada işlemler 1 yıl sürüyor dediler. Sonrasına iade için bakarız dediler.
Şimdi benim ne yapmam gerekiyor, bu faturayı ödemeli miyim? ödedikten sonra tüketici heyetine tekrar gidip itiraz mı etmeliyim?
Şimdiden teşekkürler.