Facebook hacklenerek,işlenebilecek suçlar?
Merhabalar;Benim eski eşim boşanma davamızın devamı süresinde,benim mail ve facebook hesabımı hackleyerek,şu anda ki kız arkadaşımla,benim fotoğraf ve kimlik bilgilerimle,sanki ben mişim gibi konuşmuş.Özel hayata dair yazışmalar yaparak,hamile olduğunu,benle birlikte esrar maddesi kullandığını,onunla evliyken,onu aldatmışım gibi göstererek,sadakatsizlik sebebi ile boşanma davamızda,mahkemeyi ve hakimi yanıltmak adına sundu.Hem ben hesap sahibi olarak;hemde kiz arkadaşım mağdur olarak dava açmayı düşünüyorum.TCK'da bu olaya karşılık gelen,maddeleri inceledim.Sizinde uzman görüşlerinizi almak istedim.Hangi maddelerce şikayetçi olmalıyım? Dava sizce ne yönde sonuçlanır? Emeğiniz için şimdiden teşekkürleri borç bilirim...
Hacklenen hesap sahibi olarak:TCK mad. 243/1, 124/1, 132/1-2-3, 134/1, 135, 157, 158/1-f, 136/1, 244/1-2
Kandırılan hakkında:TCK mad 157, 158/1-f, 132/1-2-3, 134/1-2, 135/1, 136/1
Maddelerince Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmayı düşünüyorum....
Cevap: Facebook hacklenerek,işlenebilecek suçlar?
avukata başvurmalısın işin içine bilişim giriyor facebook ve twitter ıp vermiyor
Cevap: Facebook hacklenerek,işlenebilecek suçlar?
Mail hesabı hotmail üzerinden açılmıştı,msn türk kökenli sanırım,avukatım var ama nedense pek ilgili değil sağolsun.Bende kendi haklarımı kendim aramaya çalışıyorum.Kendi elimden geldiğince. :(