Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Reşit Olmayanla Cinsel İlişki
http://i.hizliresim.com/vER44A.jpg
yukarıdaki linkteki resim babamın e devletteki dosya ayrıntıları.
Dosyayı açamayn arkadaşlar için ben ayrtıntıları yazıyorum.
dosya türü : konu başlığımın aynısı
dosya durumu:bozulma sonrası açılış
mahkeme :balıkesir 2. ağır ceza mahkemesi
dosya türü:ceza dava dosyası
sanık bu dava için 21.01.2010 da tutuklu yargılanmaya başladı 10.06.10 da serbest bırakıldı ve daha sonra 1 yıl 12 ay ceza kesildi bu dava için ama sanık cezayı yatmadı çünkü
Avukat sonra temyiz e mi ne göndermiş ve kesilen cezayı az görüp daha ağır ceza ile yargılanmasına karar verilerek doya bozulmuş . bu ayın7 sinde duruşma var. Şimdi sizce bu dava sonucu tutuklama ya da hüküm kararı çıkar mı fikirlerinizi bekliyorum
Cevap: Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Reşit Olmayanla Cinsel İlişki
Mahkeme ya önceki kararında direnecek ya da Yargıtay bozmasına uyup ceza miktarını arttıracaktır. Yani celsede öyle ya da böyle bir hüküm çıkar.
Cevap: Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Reşit Olmayanla Cinsel İlişki
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme ya önceki kararında direnecek ya da Yargıtay bozmasına uyup ceza miktarını arttıracaktır. Yani celsede öyle ya da böyle bir hüküm çıkar.
bu mahkemede hüküm kararı verilirse tekrar temyiz hakkı var mıdır eğer temyiz yolu açıksa karar süre süresince tutuklama olabilir mi ya da temyiz süresinde dışarıda kalma şansı var mı
- - - Updated - - -
Alıntı:
bu arada yeni ceza hukuk sistemine göre göre yargılanması kararı verilmiş
Temyiz hakkı var. Tutuklama sanığın tutumuna dosyadaki delil durumuna göre hakimin takdirindedir. Buradan bir şey denmesi doğru olnaz. Ama kural olarak tutuklama tedbiri son çaredir. Ben sanmıyorum bu dosyada bu aşamada tutuklama kararı verilsin ama dediğim gibi hakimin takdiri.
Alıntı:
Temyiz hakkı var. Tutuklama sanığın tutumuna dosyadaki delil durumuna göre hakimin takdirindedir. Buradan bir şey denmesi doğru olnaz. Ama kural olarak tutuklama tedbiri son çaredir. Ben sanmıyorum bu dosyada bu aşamada tutuklama kararı verilsin ama dediğim gibi hakimin takdiri.
sizi yordum özür dilerim cevaplar için teşekkürler son bir şey sormak istiyorum sizce bu davada sanığın bırakılması söz konusu mu yani önceki karar 1 yıl 12 ay yeni kararı bilmiyoruz en kötü ihtimalle bile sanık bu davadan kurtulup çıkar mı yani yoksa bu mahkemeden sonra alırlar mı içeriye