Geriye Dönük Fazla Mesailer
İyi günler
Özel bir güvenlik firmasında 4 çalış 2 izin sisteminde 12 saat üzerinden yaklaşık 9 aydır çalışmaktayım. aylık 240 saat yapiyor 45 saat mesai ücreti ödenmiyor. Bunun dışında yaptığım mesailerde 1,5 misli ödenmiyor. 1035.tl net artı agi bankaya yatıyor. 240 tl Yemek çeki veriliyor bu herhangi bir hesaba dahil değil. İzinli günlerde çalışılan mesailer ve 155 tl yol ücreti elden veriliyor ve bu parayı aldığımıza dair imza atıyoruz. Ben geçmişteki bu fazla mesailerim için dava açmayı düşünüyorum. Son bordroda Bu 45 saat aylik mesai ücretini ödediklerini göstermişler almadığımı belirtip imzaladım. Acaba diğer mesai ve yol ücreti olarak ödediklerini bu fazla çalismanin karsiligi olarak gösterebilirlermi? Bunu elden ödedikleri için kendilerinede sorun yasatir boyle yaparlarsa diye dusunuyorum. Ayrica iş sözlesmesinde fazla mesai maaşa dahildir diye madde varmiydi hatirlamiyorum ama bankaya yatan maaş zaten belli böyle olmadiği açık . Yardimci olacak fikirlerinizi sunarsaniz sevinirim. Telefondan yazdiğim için imla hatasi yaptiysam özür dilerim
Cevap: Geriye Dönük Fazla Mesailer
12 saat çalışma dediğiniz örneğin sabah 8 akşam 8 gibi mi?
İşyerinde bulunduğunuz sürenin tamamı çalışma süresi olarak değerlendirilmez, ara dinlenme süresi çalışma süresinden sayılmamaktadır.
Evet sabah 8 akşam 20, akşam 20 sabah 8 ayrica herhangi bir mola yok mesela yemeğini görevini sürdürürken güvenlik klübesinde yiyorsun ayak üstü
Bordronuzda çalışma saatiniz kaç görünüyor? Günlük7,5 ise ; fazla mesailer maaşa dahildir diye bir madde is sozlesmenizde olmayabilir. Mesai maaşa dahil olsa bankaya yatan ücretin tutari degismese de, bordroda gösterilen işçilik saati degisir.Elden odeneni gösteremez çünkü daha büyük sorun yasar.