Benim Kıdem ve İhbar Tazminatım Ne Kadar
Hayırlı Akşamlar. İş yerimle anlaşamamamız üzerine tüm maddi haklarımı alarak (kıdem ve ihbar tazminatı ve ihbar süresini kullanmayacaklar) çıkış işlemim gerçekleşecek.
Şimdi benim maaş bordrom asgari ücret üzerinden yatırılıyor bordroda ücret 1201 Tl gözüküyor. Ama maaşım 1700 tl agi dahil. son aldığım bordroda ödemeler toplamı 2,200 tl. şimdi benim kıdem tazminatım hangi ücret üzerinden hesaplanmalı. Ayrıca aynı firma üzerinden çalıştığım yerden kıdem yükseltilerek (Amir olarak) diğer projeye transferim yapıldı. Sgk dan aynı gün için girdi çıktı yapıldı (21.09.2014) ama aynı şirket bünye sindeyim bildiğim kadarıyla sorun olmuyor ama belirtmek istedim.
Kısaca dip notlarla bilgilerimi paylaşayım.
işe giriş : 17.09.2009
işten ayrılış: 10.05.2015
Kalan Yıllık İznim: 36 gün
Cevap: Benim Kıdem ve İhbar Tazminatım Ne Kadar
Kidem ihbar ve yillik izin gerçek ucretinizden hesaplanır.Ayni şirket bunyesinde girdi cikti sorun olmaz.Maasiniz agi dahil 1700 ise, son bordroda ödemeler toplam neden 2200 TL? 6 yillik çalışmanızda, ucretiniz gerçek ucretten düşük olarak SGK primine tabi tutulmuş ve hak kaybiniz var.Farkindasiniz değil mi? Ona gore emekli maaşıniz düşük olacak.
Alıntı:
alev79 rumuzlu üyeden alıntı
Kidem ihbar ve yillik izin gerçek ucretinizden hesaplanır.Ayni şirket bunyesinde girdi cikti sorun olmaz.Maasiniz agi dahil 1700 ise, son bordroda ödemeler toplam neden 2200 TL? 6 yillik çalışmanızda, ucretiniz gerçek ucretten düşük olarak SGK primine tabi tutulmuş ve hak kaybiniz var.Farkindasiniz değil mi? Ona gore emekli maaşıniz düşük olacak.
Verdiğiniz cevap için teşekkürler. size linkte maaş bodromu gönderiyorum lütfen bakıp değerlendirebilirmisiniz. yanlız bu son aldığım maaş bodrosu normalden 350 tl fazla prim hanesi çünkü geçen yıldan alacağım yatırıldı.
http://hizliresim.com/7kPoRY
- - - Updated - - -
forum sakinleri yardımınızı bekliyorum
Sn bykutluay
Eki acamadim.PC den bakinca yardimci olmaya calisirim.
Alıntı:
alev79 rumuzlu üyeden alıntı
Sn bykutluay
Eki acamadim.PC den bakinca yardimci olmaya calisirim.
Teşekkürler yardımınızı bekliyorum
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum