Avukatlık Kanununa Göre Avukatlığa Engel Bir Hal mi?
Merhaba ben hukuk fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim. Bu sene kaldığım yurttan bir disiplin cezası aldım. Avulatlık kanunu madde 5/b "kesinleşmiş bir disiplin kararı sonucunda hakim,savcı,noter,memur veya avukat olma niteliğini kaybetmiş "olanların avukatlığa kabul edilmeyeceğinden bahsediyor. İlk sorum bu madde kimler için getirilmiş? İkinci sorum benim avukat olmama engel teşkil eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Avukatlık Kanununa Göre Avukatlığa Engel Bir Hal mi?
Sadece hakimler için değil sayılan diğer meslek ve memurlar için de geçerli öğrenci sayılmadığına göre öğrenciler dahil değildir
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Yani bu durumda avukat olmama bir engel söz konusu değil. Bu fıkrada nitelikten bahsedilirken meslekten ihraç edilenleri mi kastetmekte yoksa geniş yoruma tabi tutulabilir mi? Bu fıkranın tam yorumu nasıl?
- - - Updated - - -
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Yani bu durumda avukat olmama bir engel söz konusu değil. Bu fıkrada nitelikten bahsedilirken meslekten ihraç edilenleri mi kastetmekte yoksa geniş yoruma tabi tutulabilir mi? Bu fıkranın tam yorumu nasıl?
Disiplin cezası ile görevine son verilenleri kastediyor
Teşekkür ederim. Hızımı alamadım,diğer yerlere de sordum :-)
Bu durumda avukat olabiliyorumuş. Bazı arkadaşların yorumu nedeniyle baya kasıldım. Madde nitelikten bahsettiği için baya geniş yoruma tabi tutulabilir diye sandım. Yani avukat olabiliyorum?
Avukat bey emin olmak için soruyorum;
Şu halde avukat olmama engel bir durum yok mu ortada?
Yani avukat olabilecek miyim?
Tekrardan teşekkür ederim ilginizden dolayı
O maddeden değil de davada panik atak geçirme ihtimalinden dolayı olamayabilirsin
Elimde değil ki!
Bu kadar emeğin,çabanın boşa gitmesi düşüncesi beni korkuttu.
Net bir cevap alabilsem...