Kiracıyım dükkanı resmi olarak kiralayalı 2 ay oldu tahliye edilmek isteniyorum
Merhaba.
Yaklaşık 2 ay önce resmi olarak dükkan kiraladık ve faaliyete başladık, daha öncede 1,5 sene aynı dükkanı ben işletmiştim. Şuan aynı dükkan ortağımın üzerine kiralı olarak görünüyor.
2 ay önce dükkan kiralamasını yaparken sözleşme noter huzurunda gerçekleştirilmiş ve süresi 1 yıl olarak belirtilmiştir, fakat ortağıma istediğimiz anda dükkanı boşalttırırız şekline benzer bir taahhutname gibi bir belge imzalatmışlar. Benim sormak istediğim: Bu dükkana ortak olduğumu benim dukkan sahiplerimde dahil olmak üzere etrafta bir çok kişi biliyor (diğer kiracılar vs) resmi olarak bir belge olmasa da ortak olduğumu ispatlamam durumunda sadece tek bir ortağın imzası olan taahhutname geçerli olur mu?
Dukkan sahibinin elinde böyle bir belge varsa dukkan sahibi istediği an herhangi bir mantıklı sebep belirtmeden kiracıyı cıkarma hakkına sahipmidir, İşletmeye belli başlı masraflar yapılmıştır kiracının bunu talep etme hakkı varmıdır. Bu tahliyeye ne gibi itiraza bulunabiliriz.
Birde ek olarak noter huzurunda yapılan tahliye taahhutnamesi sanırım adı tam bilgim yok, nasıl ulaşabilirim. Kontrol etmek amacıyla.
Şimdiden ilgilenen bilgi veren tüm değerli arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevap: Kiracıyım dükkanı resmi olarak kiralayalı 2 ay oldu tahliye edilmek isteniyorum
Tarihsiz yazılı tahliye taahhüdü verildiyse mal sahibi bunu işleme koyup tahliye ettirebilir.