Otobüs firması parayı aldı ve bileti vermedi.Üstelik otobüse de binmedim.Suç duyurusunda bulunmak istiyorum.
Printable View
Otobüs firması parayı aldı ve bileti vermedi.Üstelik otobüse de binmedim.Suç duyurusunda bulunmak istiyorum.
Parayı ödeyip otobuse neden binmediniz?
Hocam durum aynen şöyle oldu.Başa bir yerden alıntıdır.Ben öğrenciyim.
Dün gece 23.30'daki metro turizm trabzon-samsun seferini kılpayı kaçırdım.Yetkili daha seferin olmadığını söyledi.Gece ne yapabilirdim, bilmiyordum. 3 yandaki başka firmanın Iğdır seyahat gibi bir şeydi. Bizde var samsun bileti dedi ve benden 35 lira ücret aldı. Normalde 30 lira olduğunu bile bile parayı ver ver diyen adamın ellerine sıkıştırdım . Bilet dahi vermedi. Ve korkmaya başlamıştım. Çünkü otogar ıssızlaşmaya başlamıştı. Ve ben zamanını bilmediğim otobüsü bekliyordum. Adam başka bir adamla fısırdaşmaya başladı.Beni değişik yerlere getirip organlarımı alma, zarar verme düşüncesi geldi aklıma.Bağırarak gerek yok dedim adama ve dışarı çıktım. Adam ısrar ediyordu. Ama ben istemedim ve parayı istesem bile vermeyeceğini düşünerek uzaklaştım. Şimdi oteldeyim.Otogar polisine gitmeyi düşünüyorum yarın. Sizce ne yapmalıyım???
Bilet almış otobüsün olduğu yere gitmemişsiniz.Paranızı geri dahi istememişsiniz.Polise gitseniz bineydin otobüse veya paranı istiyeydin diyecekler.Elde anladığım kadarıyla evrak/fatura da yok.Bundan bir şey çıkmaz.Bununla beraber buraya yazı yazacaksanız biraz özenli olun.Başlık bile alalacele yazılmış ve harf hataları var.(Ben düzeltiyorum).İşlerinizi düşünmeden alal acele yaparsanız hiç bir şey çıkmayacak benzer durumlar yaşamanız ihtimal dahilinde.Bence bundan sonra yapılması gereken bunu bir ders sayıp sakin hareket etmeli binmeyeceğiniz otobüsün biletini almamalı, gözünüzün tutmadığı(organlarımı çalarlar demişsiniz) kişilerden uzak durmalısınız.Hukuken şu aşamada bir şey çıkmaz.
Ben parayı vermeyeceğini hissetmiştim demenin hiç bir hukuki karşılığı yok.
Gideyim bir yere hizmet için para ödeyim evraksız/faturasız sonra ya bu adamlar(aslında başta yapmam gereken) sakata benziyor diyerek onlara dahi bir şey söylemeden bırakıp gideyim sonra savcılığa suç duyurusunda(?) bulunayım.Şimdi bu adamların suçu ne onu da anlamadım.Bilet parasını isteyince geri vermeyecek gibi durmaları mi yada sizde bunlar benim organlarımı çalarlar düşüncesi oluşturmaları mı.Siz ne otobüse binmeye kalkmışsınız ne de parayı geri istemişsiniz, kendiniz, kendi isteğinizle otobüse binmeyip geri dönmüşsünüz.Zira bu şekilde karakola yada savcılığa giderseniz dalga geçiyor sanabilirler.Yazdıklarınızdan genç bir arkadaşımız olduğunuzu tahmin ediyorum.Bunu bir ders sayıp, almaya çekineceğiniz hizmet için baştan para ödemenin yanlış olduğunu tecrübe etmiş saymanızı en mantıklı seçenek olarak görüyorum.
Anlatımınızın başındaki " başka bir yerden alıntıdır " kısmı ne demek, olay sizin başınızdan gecmedi mi?