iskansız daire kira tespiti davası
Değerli Arkadaşlar,
Öncelikle vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ederim. Daireyi kiraladıktan sonra iskanı olmadığını öğrendik, ev sahibi bugün-yarın diyerek bizi oyaladı, 6 ay oldu hala iskan yok. Dolayısıyla elektrik su faturaları neredeyse iki katı!
Bu sebepten kaynaklı olarak kira tespit davası açıp kiranın düşürülmesini talep etsem şansım ne olur?
Kontratta kiralanan ev mesken sıfatında, ama art niyet var. Dolandırıcılık suçundan savcılığa şikayette bulunsam sonuç alabilir miyim?
İlgi alakanız için teşekkür eder saygılar sunarım
Cevap: iskansız daire kira tespiti davası
Bunda nasıl bir ard niyet var ve neresini dolandırıcılığa dayandırabiliyorsunuz anlayamadım.
en başta bahsettiğiniz durumu bilerek kiraladığınıza göre dolandırıcılık yok.
Elektrik su faturalarının bu sebeple yüksek geliyor olması nedeniyle kiranın indirilmesine karar verileceğini pek sanmıyorum.
Sonuçta bahsedilen eksiklerin tamamlanması için belli bir süre tanıyıp evsahibine ihtar gönderebilirsiniz, süre sonunda çözüme ulaştırılmadıysa da tahliye etme hakkınızı kullanabilirsiniz.
kiraladıktan sonra durumu öğrendik, art niyet şurada kiralama sırasında bu söylenmedi, ve kontrat mesken olarak yapıldı. bu dolandırıcılık olmaz mı?
İskanın alınmamış olması o bağımsız bölümün mesken olma niteliğini değiştirmez. Kontrat mesken olarak yapılır. İskanı alacak kişi de müteahhittir ya da mal sahipleri toplanıp müteahhit adına iskan işlemlerini yapabilirler.
Ben de kiradan düşülebileceği hususuna katılmıyorum ama sözleşme yapılırken iradeyi sakatlayacak nedenler varsa ( hile gibi) sözleşmenin iptali istenebilir. Ya da Erdoğan Beyin belirttiği şekilde tahliye sebebi de olabilir diye düşünmekteyim.