Denetimli serbestliğe uyulmadığı için verilen hapis cezasına itiraz
Merhaba, öncelikle hepinize selamlar.
Hakkımda verilen bir hüküm için görüşlerinizi almak isterim.
2010 yılında yakalanıp 2011 yılındaki mahkemede kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmaktan hakkımda denetimli serbestlik kararı verilmişti. 13.08.2013 tarihinde rehberlik görüşmesine katılmadığım için dosyam kapatılarak savcılığa tekrar gönderildi.
Denetimli serbestliğe gidemememin sebebi de o dönemde askerde olmamdı. O zamanki rehberlik danışmanıma durumu anlattığımda benden celp kağıdımı fakslamamı istedi bende gönderdim.
Aynı sebepten hakkımda 4 farklı dava vardı bu ilkiydi. Askerde olduğum bir dönem başka bir mahkeme için hakkımda yakalama çıkmış bulunduğum ildeki savcılığa giderek asker olduğumu ve denetimli serbestliğe gidemedimi ve asker dönüşü hemen gideceğime dair ifade verip çıkmıştım.
Asker dönüşü denetimli serbestliğe gittiğimde diğer dosyalarım için olan yükümlülüğümü yerine getirdim ve hastane ve seminerleri eksiksiz tamamladım.
Ilk davanın duruşması 2015 Şubat ayında yapıldı ve hakkımda 10 ay hapis cezası verip hükmün açıklanmasını geri bıraktı . 5 yıl kontrol verdi bende itiraz etmedim.
nisan 28 de yeni bir kart geldi evime ve daha önceden hükmün açıklamasına geri bırakılmış bir kararım olduğu için bu verilen kararın düzeltilip hakkımda 10 ay hapis cezası hükmolmuş. Bende ertesi gün temyiz dilekçesi verip o tarihlerde askerde olduğumu askerden verdiğim ifade ve terhis kağıdını da ekleyerek belirttim.
Benim için zor ve kötü dönemlerdi. Babamı kaybetmiş ve akabinde eşim çocuğumla beni terketmişti. Allaha şükür o dönemleri atlattım askere gittim geldim şimdi yeniden evlenmek üzereyim ve memuriyetim onaylandı bir dahaki ay inşallah işe başlayacağım akabinde de de evleneceğiM.
Sizlere sormak istediğim verdiğim temyiz dilekçesi ne zaman sonuçlanır?
Sonucunda ceza alIrmıyım?
Alsam bile bunu para cezasına çevirebilirmmiyim.
Tüm hayatımı düzelttim temiz ve düzenli bir hayata atılmak üzereyim ama bu karar tüm hayatımı olumsuz etkileyecek.
Konu hakkında engin bilgilerinizle beni aydınlatır veyahut da bir yol gösterirseniz çok minnettar olurum.
Saygılarımla
Cevap: Denetimli serbestliğe uyulmadığı için verilen hapis cezasına itiraz
avukat yardımı almalısın konu hakkında itiraz eden avukat yargıtay ictihatlarına bakarak temyiz eder.
Cevap: Denetimli serbestliğe uyulmadığı için verilen hapis cezasına itiraz
Ne yazıkki avukatlık masraflarını karşılayacak kadar gücüm yok.
asgari ücretli çalışanım ücretlerini bilmiyorum gerçi ama bu işlem için ne kadara mal olur avukatlık ücreti sormaya bile çekiniyorum açıkcası.:(