Ürün Ücreti İade Edilmiyor, Dava Açmak İstiyorum ( İnternet Alışverişi )
Merhaba..
İnternet Sitesi'nin birinden Laptop Masası almak istedim. 99 TL değerindeki üründen Yanlışlık ile "2 Adet" aldım PAYPAL üzerinden (Kredi Kartı ile) ödeme yaptım..
Hemen müşteri hizmetlerini aradım adam; 1 Tane göndereceğiz, diğer birini iade işlemi yapıp 99 TL yi kartınıza iade edeceğiz dedi..
1 Adet Ürün geldi ( * Kargo Şirketine 1 Adet diye imza attım dava için o belgeyi alabilirim galiba kargodan)
2. Ürünün ücreti 20 gün olmasına rağmen gelmedi. Telefon ve maile cevap vermiyorlar.. Şikatyet Var sitesinde gördüğüm kadarıyla benzer problemler olmuş. Kasıtlı yapıyorlar..
Daha önce hiç hukuki bir tecrübem olmadı. Nasıl ve hangi adımlarla,belgelerle nereye (Tüketici Hakem Heyeti ?? ) başvuracağım. Yardımcı olur musunuz ? Bu işlemlerde belli ücretler ödemek gerekiyor mu ?
Şimdiden Çok Teşekkür Ederim
Cevap: Ürün Ücreti İade Edilmiyor, Dava Açmak İstiyorum ( İnternet Alışverişi )
Mesafeli satış sözleşmelerinden
Cayma hakkı
MADDE 9 – (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
(2) Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.
(3) Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;
a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,
b) Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,
c) Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün
esas alınır.
(4) Malın satıcı tarafından taşıyıcıya teslimi, tüketiciye yapılan teslim olarak kabul edilmez.
(5) Mal teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde, mal teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır.
Satıcı veya sağlayıcının yükümlülükleri
MADDE 12 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.
Cayma hakkının isbatı Tüketiciye aittir. Elektronik posta, faks gibi bildirimler ile cayma hakkı bildirilebilir. Firmaya cayma hakkını
kullandığınıza dair yazı gönderdiyseniz. Bu yazıdan itibaren 14 gün içinde iade yapması gerekir. Bu süreleri kontrol edin. Cayma hakkı ile ilgili yazı göndermediyseniz göndermenizi öneririm.
Bazı firmalar işlemi yapıyorlar ama cevap vermeyebiliyorlar. Bu nedenle yukarıdaki süreler geçsede ben ilk ekstreniz gelene kadar bekleyin derim.
Buna rağmen iade yapılmadı ise Tshh ne başvuru yapabilirsiniz.
Tshh ne cayma hakkınızı kullandığınıza dair elektronik posta çıktısını, ödemeye ilişkin belgelerinizi,kargo fotokopisini dilekçe ekine ekleyin. Tshh ne başvurular ücretsizdir. Tshh başvurularının 6 ay içinde sonuçlandırılması gerekir. Yoğunluğa göre en az 3-4 ay sürebilir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Cayma hakkının isbatı Tüketiciye aittir. Elektronik posta, faks gibi bildirimler ile cayma hakkı bildirilebilir. Firmaya cayma hakkını
kullandığınıza dair yazı gönderdiyseniz. Bu yazıdan itibaren 14 gün içinde iade yapması gerekir. Bu süreleri kontrol edin. Cayma hakkı ile ilgili yazı göndermediyseniz göndermenizi öneririm.
Bazı firmalar işlemi yapıyorlar ama cevap vermeyebiliyorlar. Bu nedenle yukarıdaki süreler geçsede ben ilk ekstreniz gelene kadar bekleyin derim.
Buna rağmen iade yapılmadı ise Tshh ne başvuru yapabilirsiniz.
Tshh ne cayma hakkınızı kullandığınıza dair elektronik posta çıktısını, ödemeye ilişkin belgelerinizi,kargo fotokopisini dilekçe ekine ekleyin. Tshh ne başvurular ücretsizdir. Tshh başvurularının 6 ay içinde sonuçlandırılması gerekir. Yoğunluğa göre en az 3-4 ay sürebilir.
Öncelikle teşekkürler..
Lakin benim durumda biraz farklı mı sanki ?
Yani yanlışlık ile 2 ürün sipariş ediyorum. 1 tane gönderiyorlar. ( Ben de böyle istiyordum )
Bu elimdeki üründen caymak istemiyorum. İkinci ürün de zaten gelmedi (ama ücret ödendi), gelmeyen üründen nasıl cayabilirim..
Mesafeli ss ile bir ürün alıp bedelini ödemişsiniz. Siz hala gelmeyen ürün için cayma hakkını kullanacaksınız.
MSS Madde 9 da Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.demektedir.