Haklı sebeb ile işten çıkma isteği
Merhabalar,
5 yıldır kurumsal bir şirkette çalışmaktayım. Çalıştığım yerden emeğimin karşılığını alamadığım ve çıkma durumunda paraya ihtiyacım olduğu için tazminatımı alarak çıkmak istiyorum.Öncelikle 5 yıl önce işe girişim 4 ay sonra yapıldı ve sigortam 4 ay sonra başlatıldı bu süreçte işe ilk girdiğimde sözleşme imzalatılmadı 4 ay sonra bize yeni sözleşme imzalatılarak yeni sözleşme yapıldı. Bunu insan kaynaklarına ilettiğimde şirketin ozaman kurumsal olmadığını böyle sorunlar ile ilgili hiç birşey yapılamayacağı söylendi.
Daha sonra bu yıl 5 ay öncesinden yöneticim tarafından insan kaynaklarına mail atılarak terfim istendi terfi dönemleri sabit olduğu için 5 ay bekledim bugün performans değerlendirmeleri ve zam açıklamalarında terfimi sorduğumda ik tarafından haberimiz yok gibi saçma bir cevap aldım ayrıca daha önce sözlü olarak belirlenen zam miktarının yarısı kadar zam verildi bu da bana mobbing derecesinde demoralize olmamı sağladı ve artık bu şirkette çalışmak istemiyorum.
Tazminatımı bu firmadan nasıl alabilirim .
İlginiz için teşekkür ederim.
Cevap: Haklı sebeb ile işten çıkma isteği
Zam az yapıldı diye iş akdini haklı bir şekilde feshetmek mümkün değil. Beklediğiniz zammı alamadınız diye işten çıkarsanız ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabileceğiniz gibi kıdem tazminatına da hak kazanamazsınız, haklarınız zail olur.