senedin ödenmesi hakkında bilgi
merhabalar öncellikle
daha önceden bir kpss kursuna yazılmıstım ancak sehir dısına tasınmam gerektigi icin devam edemedim,bugun hukuk bürosundan aradılar icra işlemleri başlatıcaklarını kalan borcu ödemem gerektigini ellerinde senetleri oldugunu söylediler.6 adet senedim vardı ben 1 tanesini ödemiştim.geriye 5 tane kalmıstı yaklasık 1.5 senedir ses seda cıkmayınca kendileri kaydımı sildiler zannediyordum.kurumla görüstüm bugun 500 tl getirirseniz hesabınınızı kapatarız dediler senetlerimde avukatlık bürosundaymıs 2-3 gün sonra da senetlerimi alabilirmisim.simdi benim merak ettigim 500 tl yi verdikten sonra nasıl bir yolla bu paranın kalan senetlerime karsılık oldugunu belirten bi makbuz yada belge alabilirim.diyelim ki kurumdan borcu kalmamıstır babında bir makbuz belge aldım.bunun hukuken geçerliliği varmıdır ilerde bana sorun yaratmaması acısından..
Cevap: senedin ödenmesi hakkında bilgi
İcraya verilmişse senetleriniz icra dosya nosu belirtilerek verilmemişse senet borcu ödenmiştir hiç bir alacağımız kalmamıştır ibra ederiz gibi bir yazı alabilirsiniz dedikleri gibi senetleri de hukuk bürosundan alın hatta almadan önce teyit edin parayı ödersem verecek misiniz senetleri ekstra bir şey ödemeden diye.