Muayene oldum asker kaçağı olmam
Askere gitmek için muayenemi olmuştum.Daha sonradan ailevi nedenlerden dolayı askere gitmekten vaz geçtim.Açık lise okuduğum için tecil hakkım vardı.Malesef son 2 dönem kayıt yenilmeyi yapmadığım için askeriye kabul etmedi.Şu an sınıflandırıldım mayıs sevk başlangıç 11 bitiş 14 ben gitmek istemiyorum.Temmuzda kayıt yenilme tarihim okulumun.Eğer şu an gitmezsem daha sonradan tecil hakkım mevcutmu? yoksa sınıflandırıldığım için hakkım yokmu?
Cevap: Muayene oldum asker kaçağı olmam
Biride yardımcı olamazmı bu konuda?
Askerlik şubesinde daha sağlıklı bilgi verirler. Birlikleriniz belli olmuş .Konunun hukuki boyutu yok. Askere gitmezseniz asker kaçağı olursunuz. Okula kayıt yeniletmek için okul sizden askerlik durum belgesi isterse de alamazsınız . Bu durumda okula da kayıt yaptıramazsınız. Okul olmadığı için mecbur askerlik. Tabi kısır döngü gibi oluyor ama bence vakit geçirmeden askerlik şubesine sormalısınız.
Askerlik şubesi benim konumla ilgilenmiyor.Okulum askerlik durum belgesi filan istemiyor kayıt yenilemem yetiyor.Ama benim derdim askerlik yerim belli olduktan sonra kaçak halde tecil oluyormu sorun burada.Kayıt yenileme tarihi 5-6 temmuz yani bir buçuk ay var ben 11-14 mayıs arası teslim olmam gerekiyor normalde.Elbeteki konuyla ilgili,alakalı kişiler vardır sitede bir yardımcı olan olursa çok teşekkürlerim sunucam.
Yani birisi çıkıpta demiyorki arkdaşım şöyle şöyle oluyor açıklık getirmiyor.Yardım amaçlı arkadaşlar bilginiz vardır yardım edersiniz size teşekkürlerimi sunarım.Yardım etmek iyidir arkadaşlar şurada sanal bi ortamdada olsak yardım iyidir bilgilendirin güzel birşey kendim biliyor olsam zaten şurada bu konuyu açmam.