Babam sağ iken oturdugumuz evi benim üstüme yapmak istiyor ama üvey kardeşlerim var
ben babamın 2. evliliğinden evladıyım babamla oturdugumuz evı benım üstüme yapmak istiyor bu işlem babamın vefatından sonra dava acılmıyacak bı sekılde nasıl yapılır.
şimdiden teşekkürler
Cevap: babam sağ iken oturdugumuz evi benim üstüme yapmak istiyor ama üvey kardeşlerim var
Bunun adı mirastan mal kaçırmadır. Babanız size satış yapabilir. Satış yaptığı dönemde Yaşınız ve gelirinize bakıldığında alım gücünüz yok ise Babanız öldüğünde diğer kardeşleriniz muvaazalı işlem olarak dava açabilirler. Her halükarda satışla ilgili meblağı banka kanalı ile transfer edip dekontlarını saklamanız gerekli.
Babanız sağlığında diğer kardeşlerinize belli bir meplağ verip yada vermeyip evle ilgili miras haklarından feragat ettiklerine dair noterden sözleşme yapar ise problem olmaz.
Babanıza ölünceye kadar bakacaksanız, ölünceye kadar bakım sözleşmesi ile evi size bırakabilir.
Babanız noterde hazırlanmış vasiyetname ile size evi bırakabilir. Bu durumda diğer mirascılar dava açarlar ise Saklı paylarını Yani yasal miras paylarının yarısını alabilirler.
Cevap: babam sağ iken oturdugumuz evi benim üstüme yapmak istiyor ama üvey kardeşlerim var
Alıntı:
enver_enver rumuzlu üyeden alıntı
ben babamın 2. evliliğinden evladıyım babamla oturdugumuz evı benım üstüme yapmak istiyor bu işlem babamın vefatından sonra dava acılmıyacak bı sekılde nasıl yapılır.
şimdiden teşekkürler
Babanız o evi sizin üstünüze değil de diğer kardeşiniz üzerine yapacak olsaydı,
hakkınızı almak için neler yapardınız???
Sn.ceceli nin de belirttiği üzere, kardeşiniz saklı payı için dava açabilir.
çok teşekkürler cevapladıgınız ıcın babama bakmak boynumun borcu zaten o şekılde hallederiz o zaman.