Cevap: vergi borcu itiraz
Vergi mükellefi olarak vergi dairesi size ulaşamıyor olabilir.Sizde mükellef olarak gidip kapanışını vermediğiniz iş yerinizin durumunu takip etmeliydiniz.Bu sebepten tüm sorumluluğu bana ulaşmadılar/ulaşamadılar diye karşı tarafa yıkabileceğinizi sanmıyorum.Bende daha önce iş yeri kapattım.Resmi olarak kapanış verdim ve tüm adımları bir mükellef olarak adım adım titizlikle takip ettim ve kapanışı verdim.Durumu mahkemeye taşıyarak tüm sorumluluğu karşı tarafa yıkabileceğinizi ve borçtan kurtulabileceğinizi sanmamakla beraber, bu iş için harcamayı göze alacağınız para ve zaman var ise bir avukatla takip etmenizi tavsiye ederim.
Vergi dairesi yada personeli hatada yapsa yasal süreler içinde itiraz ve dava açılıp haklılığınızı ispat etmek gerekir.
Ödeyeceğiniz meblağa bakılırsa dava açmaya değer. Bahsettiğiniz konu teknik bir konu. Süreler ve tebligatlar, zaman aşımı gibi konular var. Vergi davaları hakkında uzman bir avukat yada avukatla çalışan vergi davası konusunda uzman bir Mali müşavire gidip elinizdeki dosyaları detaylıca inceletin. Dava dilekçenizide onlar yazar.
Engin bey,
Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Konu da gençliğim ve cahilliğimden kaynaklanan kusurumun olduğu doğrudur.Ancak hiç faaliyet göstermemiş ve hiç bir vergi dahil ödeme yapılmamış bir şirketin kontrol edilip kapatılması için 4-5 yıl geçmiş.Burda vergi dairesinin eksikliği yokmudur?Ayrıca kapandıktan sonra tarafımla irtibata geçilmemesi ve 13 yıl aradan sonra tebligat yapılmasında vergi dairesinin kusuru yokmudur?Ben cezama itiraz etmiyorum zaten ama vergi dairesinin işlemlerini geç yapmış olmasından dolayı üstüme yüklenen faize itiraz etmek istiyorum.Kaldı ki verginin aslı zaten çok düşükbir meblağ olarak görünüyor.Yapılandırma da bile,ana borcu silinmiş olan verginin faizi 4545 TL olarak görünüyor.Buşekilde bir yaklaşım ile yardımcı olabilrmisiniz?Şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar...
Alıntı:
ufuk fenerci rumuzlu üyeden alıntı
Engin bey,
Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Konu da gençliğim ve cahilliğimden kaynaklanan kusurumun olduğu doğrudur.Ancak hiç faaliyet göstermemiş ve hiç bir vergi dahil ödeme yapılmamış bir şirketin kontrol edilip kapatılması için 4-5 yıl geçmiş.Burda vergi dairesinin eksikliği yokmudur?Ayrıca kapandıktan sonra tarafımla irtibata geçilmemesi ve 13 yıl aradan sonra tebligat yapılmasında vergi dairesinin kusuru yokmudur?Ben cezama itiraz etmiyorum zaten ama vergi dairesinin işlemlerini geç yapmış olmasından dolayı üstüme yüklenen faize itiraz etmek istiyorum.Kaldı ki verginin aslı zaten çok düşükbir meblağ olarak görünüyor.Yapılandırma da bile,ana borcu silinmiş olan verginin faizi 4545 TL olarak görünüyor.Buşekilde bir yaklaşım ile yardımcı olabilrmisiniz?Şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar...
Vergi aslını kabül ediyorsanız fazinide kabül edeceksiniz. Sizin gibi durumda olanlar için zaten faiz ve ceza afları, yapılandırma yasaları çıkarıldı.
İlginize çok teşekkür ederim.
Bana daha önce tebligat yapıldığına dair dökümanı dosyamda kendileri de bulamadı.Ayrıca faal göründüğü 4 yıl içerisinde,18 ay askerlik görevimdeydim.İtiraz etmek istediğim konu faiz konusu aslında.Verginin aslı komik rakamlar.Ben ksurum olduğunu düşünerek cezama razıyım ama bana geç bildirim yapıldığı için faizleri ödemek istemiyorum.Kaldı ki mali durumumda buna yeterli değil.Yapılandırmada 14 kalem verginin(usulsüzlük cezası) aslını silmişler ama faizleri duruyor.Bunu da anlayabilmiş değilim.
- - - Updated - - -
Yapılandırmada fazilerin büyük kısmı duruyor.Tarafıma geç tebliğ edildi ise bunda günahım nedir?Borcun %85 i faizden oluşuyor.
Alıntı:
ufuk fenerci rumuzlu üyeden alıntı
İlginize çok teşekkür ederim.
Bana daha önce tebligat yapıldığına dair dökümanı dosyamda kendileri de bulamadı.Ayrıca faal göründüğü 4 yıl içerisinde,18 ay askerlik görevimdeydim.İtiraz etmek istediğim konu faiz konusu aslında.Verginin aslı komik rakamlar.Ben ksurum olduğunu düşünerek cezama razıyım ama bana geç bildirim yapıldığı için faizleri ödemek istemiyorum.Kaldı ki mali durumumda buna yeterli değil.Yapılandırmada 14 kalem verginin(usulsüzlük cezası) aslını silmişler ama faizleri duruyor.Bunu da anlayabilmiş değilim.
- - - Updated - - -
Yapılandırmada fazilerin büyük kısmı duruyor.Tarafıma geç tebliğ edildi ise bunda günahım nedir?Borcun %85 i faizden oluşuyor.
Yukarıdada belirttiğim gibi bu bir teknik konu, Süre, zaman aşımı, Tebliğ edilmeme gibi konuları içerir. Buralarda haklı olduğunuz bir durum var ise bunları inceletin.
Verginin aslını kabül edip faizlerine itiraz yanlış bir yaklaşım. Bu yaklaşım sizi borçtan kurtarmaz. Verginin aslını iptal ettirmek sizi diğerlerinden kurtarır.
İşi terk dilekçesi, İşleme konulmamış yada yanlış dosyaya konulmuş bir terk dilekçesi, Yada tutanak olsaydı keşke :)
çok teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
konu hakkında yardımcı olabilcek bir avukat varmı?Teşekkürler.
Konu hakkında bilgisi olan ve yardımcı olabilecek varmı?Teşekkürler
Arkadaşlar her iki forumda da artık bir avukata gitmeniz gerektiğini söylüyorlar. Buradan kimse size bu aşamadan sonra yardımcı olamaz çünkü artık dava açma aşamasına gelmişsiniz. Elinizdeki tebligat kozu ve özellikle zamanaşımı konularını bir avukat kolayca değerlendirip vergi mahkemesine dava açabilir. Avukat tutmaya ekonomik gücünüz yeterli değilse yine bir avukata sadece dava dilekçesi yazdırma ve dilekçe yazma ücreti ödeme yolunu da deneyebilirsiniz (dilekçecilere yazdırmaktan iyidir).