Boşanma davasini geri çekme
merhaba saygıdeğer hukuki forum üyeleri ve yöneticileri 20 yıllık evli biriyim 38 yaşındayım çocuk yaşta evlendirildim eşim den ayrılmak için 3 ayın 26 sında bir boşanma dilekçesi verdim henüz dava günü belli değil eşimle aramız soğukluk var ve bende dava açtım eşim dayımın kızı akrabalarım arasında bu sorunumuz kabul görmediği için herkes bana karşı sorunumuz ile ilgili şahitlik yapmak istemediler ailemi de tehdit ediyorlar sorum şu davamı geri çekersem yada feragat edersem davam düşer mi eşim ve ailesi davayı sürdürmek istiyor sürdüre bilirler mi davayı ve yalancı şehitlerle beni ekonomik olarak bitirmek istiyorlar evimi almak yüklü miktarda tazminat almak ve nafaka bağlatmak istiyor bu açtığım davadan ötürü benden tazminat isteyebilir mi yada başka bir dava açabilir mi benim açığım davayla alakalı olarak birde kendisinin henüz açmış olduğu bir dava yok lütfen bilgilendirirseniz çok sevinirim
Cevap: Boşanma davasini geri çekme
Boşanma davasından feragat edersiniz ama karşı tarafın da Medeni kanundaki herhangi bir boşanma nedeni ile ayrı dava açma hakkı mevcut. Tek başına dava açmış olmak tazminatı gerektirmez. Kişilerin hak arama özgürlüğü var. Malvarlığınız ise evlilik birliği içerisinde edinilmiş ise boşanma davasının bitmesinden itibaren 1 sene içinde açılacak mal rejiminin tasfiyesi davası ile yarı yarıya paylaştırılır.
Cevap: Boşanma davasini geri çekme